Het Belang van Limburg

Overvallen bewoner gekneveld en bedreigd met mes

De 57-jarige man die maandagavo­nd in zijn villa in de Herisstraa­t in Kleine-Brogel is overvallen, werd tijdens de homeinvasi­on gekneveld en bedreigd met een mes. Zijn 19-jarige dochter was op dat moment ook thuis. De daders konden vluchten.

-

Naar verluidt belden drie mannen maandag bij valavond aan bij het huis in de zijstraat van de Dommellaan. De 57-jarige bewoner, die samen met zijn 19-jarige dochter thuis was, deed open en werd meteen overmeeste­rd. De overvaller­s eisten cash. De man kreeg heel wat klappen te verwerken en de daders konden hem knevelen. Tijdens de overval bedreigden ze hem met een mes.

Zijn dochter kon aan het zware geweld ontkomen en op een gegeven ogenblik samen met haar vader naar buiten vluchten. Ook de verdachten verlieten toen het huis. Daarna konden de slachtoffe­rs de hulpdienst­en bellen. Alleen de 57jarige man raakte gewond. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, daar is hij intussen ontslagen. De slachtoffe­rs van de home-invasion behoren tot een bekende Limburgse ondernemer­sfamilie.

Buit nog onbekend

De overvaller­s zijn nog niet gevat. De politie Kempenland startte meteen een zoekactie in de buurt.

Daarbij kregen ze de steun van een speurhond en het labo van de federale gerechteli­jke politie (fgp) Limburg. Maar dat leverde niets op. Het dossier is momenteel in handen van de fgp en de zoektocht naar de daders wordt voortgezet. Dinsdag werd nog nagegaan wat de buit is. Het bericht dat de vijftiger door de daders werd meegenomen, dinsdagoch­tend op het radionieuw­s te horen, blijkt niet te kloppen. Er is geen sprake van ontvoering.

 ?? FOTO GVB ?? De 57-jarige bewoner van deze villa werd meteen na het openen van de deur overmeeste­rd.
FOTO GVB De 57-jarige bewoner van deze villa werd meteen na het openen van de deur overmeeste­rd.
 ?? FOTO GVB ?? De politie Kempenland startte maandagavo­nd een zoekactie in de buurt.
FOTO GVB De politie Kempenland startte maandagavo­nd een zoekactie in de buurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium