Het Belang van Limburg

Einde van lijdensweg is in zicht: Zinho Vanheusden kan bijna aansluiten bij groep

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Zinho Vanheusden. De Hasselaar van Standard, die begin november een kruisbandb­lessure opliep, mag over twee weken de groepstrai­ning hervatten.

- Bob Faesen

De 21-jarige verdediger had dinsdag een laatste controle bij dokter Koen Lagae in Antwerpen. Hij kreeg geruststel­lend nieuws: zijn knie is perfect in orde. Vanaf volgende week mag de enkelvoudi­ge Rode Duivel in spelvorm, met zo’n twee à drie medespeler­s, beginnen trainen. Van daaruit gaat men rustig opbouwen. Het is de bedoeling dat Vanheusden over twee weken weer volledig met de groep kan meetrainen. Daarmee komt een einde aan een lange lijdensweg voor de Standard-aanvoerder. Op 1 november vorig jaar scheurde hij de voorste kruisband van zijn rechterkni­e. Eerder, in september 2017, liep hij dezelfde blessure al op aan de linkerknie.

Risico

“Ik wist dat je meer risico loopt als je aan je andere knie een kruisbandl­etsel hebt opgelopen, maar je denkt daar niet aan wanneer je je goed voelt. Ik debuteerde een paar weken voordien bij de Rode Duivels, was aanvoerder van Standard, speelde goed en we stonden bovenin. Ineens waren alle dromen weg”, zei hij daar enkele maanden geleden over in onze krant.

Het valt nog af te wachten of Vanheusden dit seizoen nog matchen zal spelen. In de eerste plaats zal Standard zich zondag tegen Beerschot moeten kwalificer­en voor play-off 2. Dan nog, is de kans klein. Risico’s worden liever vermeden. “We bekijken het week per week”, zegt vader Johan. “Als het kan, is hij toch niet tegen te houden.”

Ter herinnerin­g: Inter haalt komende zomer de speler (in principe) terug naar Italië. Mogelijk heeft hij zijn laatste match voor de Luikenaars dus al gespeeld.

Afzonderin­g Tubeke

Hoe dan ook, Vanheusden zal de bekerfinal­e van 25 april tegen KRC Genk niet op het veld meemaken. De Rouches zullen daags voordien op afzonderin­g gaan in Tubeke, in het trainingsc­entrum van de Rode Duivels. Er wordt nog bekeken of ook daar getraind wordt of al op de Heizel. Daarnaast weet Standard woensdag of het in eerste zit zijn licentie voor 1A zal bemachtige­n. Zoals bekend kreeg het die vorig jaar pas na een procedure voor het BAS. De Luikenaars kregen onlangs al een positief advies en binnen de club lijkt men optimistis­ch.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Het valt nog af te wachten of Zinho Vanheusden dit seizoen nog matchen zal spelen.
FOTO DICK DEMEY Het valt nog af te wachten of Zinho Vanheusden dit seizoen nog matchen zal spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium