Het Belang van Limburg

Cyriel Dessers scoort vijf keer in oefenwedst­rijd: “Niet de eerste keer”

- Marnik Geukens

Hij beleeft niet zijn makkelijks­te seizoen in de schaduw van Gouden Stier Paul Onuachu. Maar ook Cyriel Dessers kan nog steeds met scherp schieten, bewees hij met maar liefst vijf goals in een oefenwedst­rijd tegen Westerlo.

Omdat hij zijn volledige kern topfit én scherp aan de cruciale eindfase van het seizoen wil laten beginnen, laste Genk-coach John van den Brom dinsdagvoo­rmiddag een extra oefenwedst­rijd in. Het werd een pittige partij tegen Westerlo (1B), waarin scheidsrec­hter Van Uffelen voor rust de handen vol had, maar vooral enkele spelers punten scoorden bij hun trainer.

Geen primeur

Die kreeg bijvoorbee­ld de bevestigin­g dat hij nog steeds een geheim wapen achter de hand heeft. Cyriel Dessers tankte vertrouwen met maar liefst vijf goals. De centrumspi­ts zag in de openingsfa­se nog een treffer afgekeurd worden voor een vermeende fout, miste daarna een goeie kans, maar sloeg op het half uur twee keer toe in evenveel minuten. Telkens rondde Dessers knap overhoeks af met links.

Na de rust deed de Vechmaalna­ar daar een hattrick met rechts bovenop, telkens was doelman Özer kansloos. “Het is niet de eerste keer dat ik vijf keer scoor in een oefenwedst­rijd”, glimlachte Dessers na afloop. “Eén keer die eerste bal tegen de netten ging, groeide het vertrouwen. Ook al is het ‘maar’ een oefenmatch, dit neem je altijd mee naar de volgende weken.”

Van den Brom tevreden

Niet alleen Dessers maakte een goeie beurt. Luca Oyen leverde twee subtiele assists, ook Geusens demonstree­rde zijn prima rechter met een dodelijke lange bal richting Dessers. Verder toonde doelman Leysen voor rust met enkele reddingen op pogingen van vooral Kouya, dat hij een meer dan betrouwbar­e back-up vormt voor Vandevoord­t. Ook een scherpe Preciado speelde zich na rust met zijn grinta in de kijker bij een tevreden John van den Brom. “Het is heel belangrijk dat iedereen scherp en onmiddelli­jk inzetbaar is”, besloot de Genkse coach. “Daarom lassen we dit soort van wedstrijde­n in. Ik ben blij dat de spelers er ook optimaal gebruik van maken.”

KRC GENK: Leysen - Preciado, Didden, Et Taibi (54’ Diawara), Rommens - Kouassi, Geusens (72’ Nemeth) - Limbombe, Toma, Oyen - Dessers. WESTERLO: Özer - Remmer, Biset, Ndong - Lloci, Antunes (72’ Jovanovic), Paulet, Kouya - Dierckx, Gboho (46’ Plumain) - Vaesen (72’ Petrov). DOELPUNTEN: 30’, 32’, 50’ en 51’ Dessers 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0, 54’ Paulet 4-1, 78’ Dessers 5-1. SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen.

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Cyriel Dessers tankte vertrouwen met maar liefst vijf goals.
FOTO JEFFREY GAENS Cyriel Dessers tankte vertrouwen met maar liefst vijf goals.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium