Het Belang van Limburg

Wanprestat­ie levert mogelijk extra trainingsw­eek op

- Gunter Schoofs

STVV 1A STVV sluit zondag de competitie af tegen Anderlecht, nadien volgt nog één week trainingen, tot en met 23 april. Of nog langer als er tegen de mannen van Kompany een wanprestat­ie zoals tegen KRC Genk volgt.

De Kanaries trainden dinsdag in de voormiddag, uitgezonde­rd kapitein Steve De Ridder. De Gentenaar gaf aan dat zijn lichaam op is. Een voet- en hamstringb­lessure zorgen ervoor dat De Ridder niet in actie zal komen tegen Anderlecht, zijn seizoen is bijgevolg afgelopen.

Idem voor Junior Pius en Aleksander Filippov, bij beide pionnen werd een scheurtje vastgestel­d. Peter Maes gaf voor de derby al aan dat 18 april te vroeg is om het seizoen af te sluiten. Nochtans staat er niets meer op de kalender voor ploegen die geen play-off 1 of 2 spelen of niet voor barrage de wei in moeten zoals Moeskroen of Waasland-Beveren. Wat wel vaststaat: sowieso zal STVV nog voort oefenen tot vrijdag 23 april.

Extra trainingen

Intussen maakte Peter Maes ook duidelijk aan zijn spelers dat er mogelijk nog extra trainingen volgen. “We zullen zien na Anderlecht”, klonk de STVV-trainer dinsdagmid­dag. Het is duidelijk dat de

Noord-Limburger niet opnieuw een wanvertoni­ng wil zien tegen Anderlecht, want het ondermaats­e duel tegen de vijand uit Genk ligt nog op de maag. Hangt de vakantiepe­riode van de Kanaries dus af van het resultaat tegen de mannen van Kompany? “Niet zozeer van het resultaat, wel van de geleverde kwaliteit op het veld”, aldus Maes. “Andere ploegen mogen tot eind mei matchen spelen, wij jammer genoeg niet. Zes weken vakantie is hoe dan ook veel.”

Er wordt intern bekeken of er nog een oefenduel op het programma komt de volgende week of dus mogelijk weken. Al is ook dat twijfelach­tig gezien de toenemende blessurela­st en de afgelopen drie duels in amper negen dagen.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Het ondermaats­e duel tegen KRC Genk ligt nog op de maag bij de Kanaries.
FOTO JEFFREY GAENS Het ondermaats­e duel tegen KRC Genk ligt nog op de maag bij de Kanaries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium