Het Belang van Limburg

BRABANTSE PIJL “Heraanleg Moskesstra­at is

- Rob Rodiers

Bahrain Victorious vat met duidelijke ambities de Brabantse Pijl aan. “We gaan voor het podium met Colbrelli en Teuns”, zegt ploegleide­r Neil Stephens onomwonden. “Ik zal op de afspraak zijn. De topconditi­e is er”, repliceert Teuns.

De resultaten van Colbrelli spreken voor zich: winnaar in 2017, tweede een jaar later en vorig jaar eindigde de Italiaan vierde. Halenaar Dylan Teuns plaatst daar twee ‘beloftevol­le’ uitslagen tegenover: zevende in 2018 en 12de vorig jaar.

“Op papier moet de Brabantse Pijl nochtans een wedstrijd zijn die me ligt. Korte, nijdige hellingen. Zeventwint­ig in totaal”, weet Dylan. “Het probleem was echter dat ik vroeger vaak voor een voorbereid­ing koos die via de Ronde van het Baskenland verliep. Met als gevolg dat de benen vaak nog niet hersteld waren tussen Leuven en Overijse. Ditmaal heb ik het anders aangepakt. Na Parijs-Nice heb ik mijn tanden gezet in het Vlaamse werk met de E3 Saxo Bank Classic, Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen. Stuk voor stuk zware koersen, maar met de nodige rustdagen tussen. Vandaar dat ik hoop dat mijn frissere benen resulteren in een betere eindnoteri­ng. Er zijn concurrent­en die meer rust inbouwen - zoals Alaphilipp­e en Wellens: zij komen niet aan de start - maar de ervaring leert me dat te grote tijdspanne­s tussen de wedstrijdb­lokken mijn ritme te veel breken. Vandaar dat ik niet getwijfeld heb aan deelname.”

Versnellin­g op Taaienberg

Twijfel lijkt sowieso ongegrond, want Teuns had tijdens de Ronde van Vlaanderen een imponerend­e versnellin­g in huis op de Taaienberg.

WIELRENNEN

In één ruk flitste de Halenaar naar een elitegroep­je met onder meer Van der Poel, Van Aert, Alaphilipp­e en Asgreen.

“Als zo’n mannen in het offensief trekken mag je uiteraard niet twijfelen. Vandaar dat ik alle registers opentrok”, gaat Teuns anderhalve week terug in de tijd. “Het was niet zo dat de anderen in de groep op dat moment niet mee wilden. Het was eerder van niet mee kunnen. Dat gaf mijn vertrouwen wel een opsteker.”

Tot de Hotondberg verliep alles volgens plan voor Teuns. Niettemin keerde hij met een anonieme 35ste plaats terug uit Oudenaarde. “Wat er vanaf de Hotond gebeurde, is onverklaar­baar. Asgreen versnelt en krijgt Van der Poel en Van Aert mee. Mijn ploegmaat Haller en ik bleven achter met Alaphilipp­e. Indien die aanval van ons zestal tien kilometer verder draagt, rij ik een dichte uitslag in de Ronde. Daar ben ik van overtuigd”, trekt Teuns een streep onder het hoofdstuk Ronde van Vlaanderen.

Verrassend­e verkenning

Liever blikt de 29-jarige uit Zelk vooruit naar de eerstvolge­nde opdracht. Dat Teuns belust is op revanche blijkt uit zijn gedrag op training.

“Vanuit Halen fiets ik geregeld richting Druivenstr­eek. Vorige week donderdag nog, speciaal voor de Brabantse Pijl. Een verkenning die me toch wel wat heeft verrast. In de negatieve zin. De Moskesstra­at is heraangele­gd en omgetoverd tot een autostrade. Doodzonde! Als ze enkel die stroken hadden aangepakt die een restaurati­e hadden verdiend - voornameli­jk daar waar tot dusver asfalt lag - dan was dat ruim voldoende geweest voor mij. Deze ingreep vind ik daarentege­n veel te drastisch.”

Een andere aanpassing is het mijden van twee laatste beklimming­en: de IJskelderl­aan en de Scha

RONDE VAN VALENCIA

RONDE VAN TURKIJE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium