Het Belang van Limburg

Verkouden Quinten Hermans past

-

Zoek niet naar de Quinten Hermans, de bronsgroen­e revelatie uit de laatste Ronde van het Baskenland. De Looienaar van Intermarch­é-Wanty Gobert stond maandag op met een fikse verkoudhei­d en plant bijgevolg rust in. Hermans hoopt zondag van start te kunnen gaan in de Amstel Gold Race, waarna met de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken­Luik en zijn rondedebuu­t in de Giro nog drie belangrijk­e afspraken wachten. Oud-winnaar Tim Wellens geeft eveneens verstek. De Truienaar van Lotto Soudal mikt liever voluit op het trio AmstelHoei-Luik. Blijven over van Limburgse zijde: Dylan Teuns (Bahrain Victorious), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) en Milan Menten (Bingoal-Pauwels Sauces WB) om op eigen houtje, dan wel middels een ploegmaat, de debuterend­e Wout van Aert (Jumbo Visma) een peer te stoven.

VOLLEYBAL

Asterix Avo eerste finalist -

Asterix Avo heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de play-offs. Asterix loste dinsdag de verwachtin­gen in en zette op eigen veld Oudegem aan de kant met 3-0 (3x 25-21). Zondag strijdt het in Roeselare met Ladies Volley Limburg of Gent voor de landstitel.

SQUASH

Hapers wint in Amsterdam -

Prof Joeri Hapers van Olympia Hasselt heeft in Amsterdam het PSA Closed Satellite toernooi gewonnen. Hapers versloeg in de finale ploegmakke­r Rene Meys van Olympia met 3-1.

OLYMPISCHE SPELEN Nederlande­rs voorrang bij vaccinatie -

Olympische sporters krijgen voorrang in het Nederlands­e vaccinatie­programma.

PAARDENSPO­RT Nations Cup in Opglabbeek -

Woensdag maken de deelnemers aan de eerste kwalificat­ie van de Nations Cup (landenweds­trijd) voor jeugdruite­rs kennis met het Opglabbeek­se Sentower Park. De finales zijn zondag voorzien. De nationale ploeg (4 ruiters en 1 reserve) van de young riders bestaat op één na uit Limburgers, met name Alexander Housen, Thibault Philippaer­ts, Tim Prouvé en Maartje Verberckmo­es (reserverui­ter). Bij de juniors worden twee teams in stelling gebracht met de Limburgers Tristan Guisson en Anthony Philippaer­ts in team 1 en Mathieu Bourdeaud’hui, Aurelia Guisson en Emilia Housen in team 2.

Eventing Radolfzell -

Hasselaar Hendrik Degros neemt deel aan de internatio­nale eventing van Radolfzell (D). Degros start twee paarden in de 2-sterrenwed­strijd (15-18 april) en één paard in de 3-sterrencon­cours.

FC LIMBURG

ESK LEOPOLDSBU­RG:

ESK (2A) heeft zich versterkt met Saverio (FC Robin Hood), Kenens (Helson), Pluymers (Helson), Vanruyssev­eldt (Ham United) en Leroiani (TC Peer). Cauwenberg­s (Ezaart), Theys (Stal), Demirel en Girardi verlaten de ploeg. De technische staf bestaat uit Michael Modubi (T1), Jackie Pirotte (T2), Marc Reynders (KT) en Frank Janssens (beloften en coördinato­r).

Bij Umitspor (3A) haakte voorzitter Kerem Dokmeci wegens beroeps- en familiale redenen af. Serdar Karali is zijn opvolger. De club start komend seizoen ook met een B-team in vierde provincial­e.

UMITSPOR:

PAAL-TERVANT B:

Paal-Tervant B (4B) heeft zich versterkt met Dino Ramundo (Bolderberg), Marcello Ramundo (Vliermaalr­oot), Enrico Jouck (vrije speler), Mirco Iaccino (vrije speler), Eddy Vanendert (Zelem) en Lars Scheymans (Zelem).

EMBO (4C) heeft zich voor volgend seizoen versterkt met doelman Jochen Wouters (35) en middenveld­er Niels Claessens (28).

EMBO -

 ?? FOTO BELGA ?? OP TV: Live in Sporza op Eén, vanaf 15.15 uur
Quinten Hermans.
FOTO BELGA OP TV: Live in Sporza op Eén, vanaf 15.15 uur Quinten Hermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium