Het Belang van Limburg

Belgen stranden op één doelpunt van EK futsal

- Jo Trekels

FINLAND - BELGIË 3-2 EK-KWALIFICAT­IE FUTSAL

De Belgen zaten helemaal kapot rond de klok van zeven, terwijl de Finnen het walhalla bereikten. “Dit is een zware domper, waarvan we even moeten bekomen”, pufte de Limburgse T2 Carmelo Nieddu vanuit het Hoge Noorden. “Maar je kan niet ontkennen dat we, onder trainer-vanwereldn­iveau Karim Bachar, een enorme evolutie gemaakt hebben in deze campagne.”

Feit. Zie de 5-4-zege tegen Italië. Maar ook dinsdag leverden Rahou en co een prestatie waarvoor ze zich niet moesten schamen. Waar liep het dan fout? “We botsten op een fysieke ‘bereploeg’, die eerder Italië – en bijna ook Servië - van het vorige WK hield”, analyseerd­e Nieddu. “Ze wisselen om de anderhalve minuut en knallen er veertig minuten op los als kamikazes. Het is heel moeilijk om onder die eerste press uit te spelen en voortduren­d hinken op twee gedachten.”

Rode kaart

In de eerste helft deden de Belgen dat prima. Rahou, Ghislandi, Lucas

en Leo glipten door het Scandinavi­sche pantser, maar konden de thuisgoali­e niet vloeren. Toen Ettalaki aan de overkant één steekje liet vallen, raapte Ahmed Sababti het op met een slimme fout. Na rust (0-0) hadden de Belgen dat geluk niet. Adnane verloor noodlottig het leer, Rahou liet zich te gemakkelij­k passeren. Twee Finse goals maakten dat de Belgen er drie nodig hadden. Bij 2-3 of 3-3 waren we alsnog geplaatst. Maar scoren lukte - via Adnane en Lucas - maar twee keer. Het was Finland dat met een gelukje een derde roos lukte. De rode kaart voor vliegende doelman Leo deed de boeken toe. “De ontgoochel­ing is groot”, besloot Nieddu. “We zullen zeker onze analyses maken – ook van de nederlaag in Montenegro - maar zeker is dat we er alles aan gedaan hebben. Het is nu zo kort na de match en ik kreeg al meerdere berichten met felicitati­es uit België. Daar zijn we nu niet veel mee, maar ook dat nemen we mee naar de toekomst.”

BELGIË: Idrissi, Ahmed Sababti, Rahou, Adnane, Lucas Diniz, Leo, Ghilandi, Ettalaki, Reda Dahbi, El Fakiri, Paulus, Abdelhakim Sababti, Teixeira, Meyers.

DOELPUNTEN: 24’ Jyrkiäinen 1-0, 36’ Adnane 1-1, 36 Vanha 2-1’, 37’ Autio 3-1, 38’ Lucas Diniz 3-2. GELE KAARTEN: Sababti, Junno.

 ?? FOTO RBFA ?? De teleurstel­ling bij doelpunten­maker Lucas Diniz en de andere Belgen was groot.
FOTO RBFA De teleurstel­ling bij doelpunten­maker Lucas Diniz en de andere Belgen was groot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium