Het Belang van Limburg

Kristof Michiels wordt nieuwe hoofdcoach bij Kangoeroes Mechelen

-

Assistent-coach Kristof Michiels van Hubo Limburg United wordt volgend seizoen hoofdcoach van Kangoeroes Mechelen. De 37-jarige Leuvenaar krijgt in een nieuw concept een heel team rond zich.

Mechelen-voorzitter Luc Katra stapt af van het principe één coach, één ploeg. De coachingst­af zal vanaf volgend seizoen bestaan uit meerdere personen met elk hun specialite­it: Kristof Michiels (headcoach), Tony Van den Bosch (advisor coach), Wim Van Poucke (developmen­t coach) en Daphne Van Dessel (athletic coach).

“Het klinkt ambitieus en dat is het ook”, reageert Michiels. “Ik ben superblij met deze kans. Met Tony Van den Bosch krijg ik iemand naast mij met veel ervaring en knowhow. Dat was een vereiste.”

Wachten op voorstel

Daarmee is de kogel dus door de kerk. In het weekend wilde Michiels nog niet ingaan op de geruchten dat hij coach zou worden bij Kangoeroes. “Tot zondag was ik nog één van de kandidaten en had ik nog geen voorstel gekregen. Ik kon moeilijk het vel van de beer verkopen voor hij geschoten was”, stelt hij nu.

Michiels doet wel nog het seizoen uit als assistent-coach bij Limburg United. “Dat was een voorwaarde voor mij. Luc Katra heeft vooraf ook aan voorzitter Maarten Bostyn gevraagd of Tony Van den Bosch mij mocht contactere­n. Of er iemand van Limburg United in mijn spoor mee naar Kangoeroes trekt? Ik ben nog niet bezig geweest met het sportieve. Maar van de coaches zeker niet. Spelers weet ik niet. Dat moet allemaal nog bekeken worden, maar zeg nooit nooit”, besluit Michiels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium