Het Belang van Limburg

European Tour strijkt opnieuw in België neer

- Xavier Champagne

GOLF EUROPEAN TOUR België krijgt volgend jaar tot 2024 weer een European Tour-wedstrijd. Vic Swerts, CEO van Soudal en een meer dan gedreven golfer, zette als sponsor zijn schouders onder de Belgian Open die op het Antwerpse Rinkven zal georganise­erd worden.

De European Tour strijkt, na de Belgian Knockouts in 2018 en 2019, dus opnieuw in België neer. De Soudal Open wordt, in tegenstell­ing tot die BKO’s, wel een reguliere wedstrijd over vier ronden en 72 holes.

Met een prijzenpot van 1 miljoen euro positionee­rt de Soudal Open zich in de middenmoot van de European Tour-wedstrijde­n. Toppers mikken immers op meer prijzengel­d en dus eerder op de US PGA Tour. Wat Thomas Pieters en Thomas Detry ook van plan zijn. Zeker nu de ietwat slabakkend­e European Tour deels door de Amerikaans­e Tour overgenome­n is. Pieters, Detry, Colsaerts, Mivis en co zullen op de Soudal Open in hun thuisland uiteraard wel van de partij zijn.

Golazo

Golazo zal voor de organisati­e van de drie Soudal Opens zorgen. CEO Bob Verbeeck: “Met de Soudal Open willen we opnieuw de magie van de grote golftornoo­ien in België creëren. Golazo is al enkele jaren actief in het golfen. Een belangrijk tornooi paste uiteraard in dat rijtje.”

Vic Swerts, die zich voor drie jaar als sponsor engageerde, hoopt dat de Belgische toppers in zijn wedstrijd zullen schitteren. “Pieters, Detry en Colsaerts doen het voortreffe­lijk op de European Tour. Het was dus tijd om een tornooi op datzelfde hoge niveau te organisere­n. Rinkven, de club waar ik al veertig jaar lid ben, bewees tijdens de Belgian Knockouts dat men zo’n organisati­e aan kan.” Met de Soudal Open zal België opnieuw een leuk woordje kunnen meespreken op de European Tour. “Zo’n wedstrijd organisere­n is een hele eer voor dit land en de federatie”, stelt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijk­e Belgische Golf Federatie. “We kunnen daardoor de komende drie jaar onze toppers op eigen bodem aan het werk zien.”

 ?? FOTO AFP ?? Thomas Pieters in actie.
FOTO AFP Thomas Pieters in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium