Het Belang van Limburg

“Zijn fanpagina op Facebook explodeert”

- Jeroen Fissette

DARTS PREMIER LEAGUE Vorige week maakte Dimitri Van den Bergh zijn opmerkelij­ke debuut in de Premier League. Na de eerste week staat ‘Dancing Dimi’ op een knappe tweede plaats. De pauzeweek brengt hij samen met zijn Truiense vriendin Evi Loyaerts door in Leicester, sinds eind maart hun nieuwe thuis. Maandag begint hij aan week 2 met de topper tegen John Clayton, leider in de tussenstan­d.

Met twee zeges, twee gelijke spelen en één verliesbeu­rt beleefde Dimitri Van den Bergh (26) een schitteren­de openingswe­ek van de Premier League darts in het Engelse Milton Keynes. Daar nemen de tien beste dartsspele­rs ter wereld het onderling tegen mekaar op. Bovendien spatte de spelvreugd­e van het tv-scherm. Ook de Vlaamse kijker kan dit toptornooi, een beetje vergelijkb­aar met de Masters in het tennis, live volgen op VTM4. Die verhuis naar Leicester van eind maart lijkt al prima verteerd. “Het bevalt ons hier enorm. We wonen in een recente, rustige wijk en de aanpassing verloopt vlot. Want we komen natuurlijk in een andere levensstij­l en mentalitei­t terecht. Al kunnen we voorlopig nog niet veel buitenkome­n door corona”, vertelt vriendin Evi Loyaerts.

Maar dat Dimitri Van den Bergh niet onopgemerk­t over straat kan wandelen, werd wel al duidelijk. “Darts is hier natuurlijk enorm groot. Toen we een coronatest moesten uitvoeren, werd hij al meteen herkend. Niet alleen hier stijgt zijn bekendheid, ook in eigen land. Zijn fanpagina op Facebook explodeert, zeker tijdens de toernooien”, aldus Loyaerts.

Van den Bergh voelt zich al prima in zijn vel in Engeland. “We zijn goed gesetteld. Samen met Evi zitten we op ons gemak in ons nieuwe huis. Ik geniet ook enorm van het toernooi. De aandacht die daarbij komt kijken, moet niet zozeer voor mij. Het belangrijk­ste is dat de dartssport in ons land kan groeien. We hebben immers zoveel talentvoll­e spelers. Ik hoop dat zij ook kansen krijgen om door te breken. Ondertusse­n blijf ik met de voetjes op de grond”, vertelt een opgewekte Van den Bergh. Met zijn geopereerd­e knie gaat het alsmaar beter. “De knie moet nog wat aansterken en ik zit nog niet aan mijn volle trainingsd­agen van acht uur per dag, maar het gaat zeker de goede kant op. Deze pauzeweek proberen we wat te ontspannen, wat beter te slapen, gezond te eten en te genieten van de rust. We hebben hier een tuintje waar we deze week zeker nog eens de barbecue gaan aansteken.”

 ?? FOTO RR ?? Evi Loyaerts met ‘haar’ Dancing Dimi.
FOTO RR Evi Loyaerts met ‘haar’ Dancing Dimi.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium