Het Belang van Limburg

Oostelijke ontsluitin­gsweg rond Eisden volgende week open

- Jos Thomassen en Mark Dreesen

WEGENWERKE­N MAASMECHEL­EN Vanaf volgende week maandag werken de verkeersli­chten op het kruispunt van de Rijksweg en de Oostelijke ontsluitin­gsweg in Eisden en mag het verkeer over de nieuwe laan.

“De Oostelijke ontsluitin­gsweg tussen de Rijksweg en de boogbrug over de Zuid-Willemsvaa­rt in Eisden krijgt deze week nog een voorlopige afwerkings­laag”, zegt schepen Marleen Kortleven. “Maar op 19 april is het zover. Dan mag iedereen de straat gebruiken en zal Eisden-Dorp ontlast worden van zwaar verkeer. Ook het centrum van Mechelenaa­n-de-Maas zal minder verkeer moeten slikken over de Rijksweg. Van Dilsen-Stokkem naar Lanaken rijden kan over nieuwe wegen.”

De Langstraat in Eisden zal vanaf 19 april afgesloten worden aan de brug over de Zuid-Willemsvaa­rt. “Er dienen nog aanpassing­swerken aan de Langstraat te worden uitgevoerd. Het deel van de Langstraat tussen de ‘Hangende Tuinen’ en de brug wordt eenrichtin­gsverkeer vanuit de richting van de boogbrug. Men kan dan niet meer via de Langstraat de ontsluitin­gsweg of de boogbrug oprijden. Er zal een keerpunt aangelegd worden bij de laatste woning ter hoogte van de ‘Hangende Tuinen’. Het doorgaand en het uitgaand verkeer uit Eisden-Dorp wordt via de Rijksweg en de ontsluitin­gsweg omgeleid.” Langs de Oostelijke ontsluitin­gsweg zijn de laatste werken uitgevoerd. Er werden geluidswan­den geplaatst aan beide kanten van de weg. In de loop van de maand mei krijgt de nieuwe straat wel nog een toplaag uit asfalt.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Het kruispunt op de Rijksweg met de Oostelijke ontsluitin­gsweg wordt binnenkort in gebruik genomen.
FOTO MARK DREESEN Het kruispunt op de Rijksweg met de Oostelijke ontsluitin­gsweg wordt binnenkort in gebruik genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium