Het Belang van Limburg

Referendum over fusie komt er (voorlopig) niet

-

Genoelseld­eren: De nieuwe verkavelin­g bij ontmoeting­scentrum Sint-Maartensho­f in Genoelseld­eren bevat naast 4 privékavel­s ook 12 gemeenteli­jke bouwpercel­en. Die worden op diverse manieren in de markt gezet. Vier kavels worden verkocht voor de ontwikkeli­ng van ‘hamsterwon­ingen’ die verhuurd worden en later door de huurder aangekocht kunnen worden. Vier kavels zijn bedoeld voor de bouw van ‘passiefwon­ingen’ en vier kavels worden verkocht volgens het bestaande toewijzigi­ngsregleme­nt. Over de nieuwe straatnaam werd nog geen beslissing genomen.

Vroenhoven: De voltallige raad schaarde zich achter het voorstel van raadslid Steven Coenegrach­ts (Open Vld) om Agentschap Wegen en Verkeer te vragen om een onmiddelli­jke realisatie van een zebrapad aan de brug over het Albertkana­al in Vroenhoven. Het voorstel van Jan Peumans (N-VA) om AWV te verzoeken geen verkeersli­chten te voorzien aan het her in te richten kruispunt van de gewestwege­n N78 en N79 werd niet weerhouden. De CD&V-meerderhei­d wilde de bespreking afwachten op de provincial­e verkeersco­mmissie van 29 april.

Referendum fusie: Het voorstel van Ludwig Stevens (Open Vld) om via een referendum te peilen naar de visie van de bevolking over een mogelijke fusie, werd na een lang debat, met tussenkoms­ten uit al de fracties, uiteindeli­jk niet weerhouden. Burgemeest­er Vos vond een volksraadp­leging nog te vroeg en wilde samen met de CD&V-meerderhei­d het overleg met het begeleiden­d studiebure­au IDEA afwachten vooraleer er verdere stappen gezet worden in het traject. Het amendement van Steven Coenegrach­ts om alsnog een princiepsb­eslissing te nemen over een referendum en later pas een datum te prikken, werd door de meerderhei­d afgewezen, ook al hadden de CD&V’ers Bert Cilissen en Davy Renkens een andere mening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium