Het Belang van Limburg

Twee Limburgse opleidinge­n in ‘Campus Cup’

-

Na twee succesvoll­e studiejare­n op Canvas mag Otto-Jan Ham met zijn Campus Cup verhuizen naar Eén. Geen verrassing: de finale van de quiz, waarin vierkoppig­e teams van studenten strijden voor de eer van hun opleiding, haalde vorig seizoen 380.000 kijkers. Ook de Limburgse faculteite­n laten zich dit jaar niet onbetuigd. In de tweede aflevering komen studenten Geneeskund­e van UHasselt hun kennis etaleren, in de tweede week is het de beurt aan vier studenten van de opleiding Lager Onderwijs van PXL.

→ ‘De Campus Cup’, vanaf 26 april op Eén aan het begin van het concert 800 van de 1.200 tickethoud­ers binnen.

Voor de onfortuinl­ijken kwam de AB met een Youtube-link waarlangs ze het concert alsnog konden volgen. Dat zette hier en daar kwaad bloed bij mensen die hadden betaald voor een exclusieve en interactie­ve ervaring, niet voor een openbare stream. “Refundaanv­ragen bekijken we geval per geval”, zegt Van den Wyngaert.

Inspelen op publiek

Het concept was nochtans veelbelove­nd. Net als Scott en Lil Nas X werd Zwangere Guy in een motioncapt­ure-pak gehesen, waardoor zijn bewegingen vloeiend vertaald werden naar zijn digitale avatar. Net zoals bij de Amerikaans­e rappers werd hier ook gespeeld met de creatieve mogelijkhe­den die zo’n virtuele omgeving biedt: tijdens Beter Leven vielen de muren van de AB weg om de Brusselse binnenstad te onthullen. Maar het bijzondere aan dit concert was dat de rapper in tegenstell­ing tot zijn overzeese collega’s live zou optreden, en dus beter kon inspelen op het publiek. Daarvoor deed Zwangere Guy ook flink zijn best. Zo reageerde hij op comments: een zekere Leo die vroeg zijn naam te noemen, werd blij gemaakt met een ‘Kus

 ?? FOTO RR ?? Zwangere Guy: “Te zwanger om door de lijn te geraken.”
FOTO RR Zwangere Guy: “Te zwanger om door de lijn te geraken.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium