Het Belang van Limburg

Macaulay Culkin: van kindsterre­tje tot trotse papa

-

Voornaam: Macaulay, tweede naam: Macaulay Culkin, achternaam: Culkin. ‘Macaulay Macaulay Culkin Culkin’ staat er te lezen op zijn paspoort, maar gelukkig gaat hij door het leven als ‘Mack’. Zijn tweede naam heeft Macaulay Culkin (40) te danken aan de satirische website Bunny Ears. In een poll konden de lezers kiezen tussen verschille­nde opties. Die stunt is maar een van de vele opvallende dingen aan het leven van het voormalige kindsterre­tje. Heel de wereld kent hem als Kevin McAllister in Home Alone. Dankzij die rol brak Culkin door als jong talent. Zijn vader, zelf een mislukt acteur, hoorde de kassa’s rinkelen en voerde zijn zoon op in zo veel mogelijk films. “Eerst vond ik dat leuk, maar na een tijd begon het aan te voelen als een karwei”, zei hij vorig jaar in een interview met Esquire.

Op zijn veertiende besliste hij om te stoppen met acteren. Na vijftien films op zeven jaar tijd had hij er wel genoeg van. Hij ging op ‘pensioen’ om een normaal tienerleve­n te kunnen leiden en ging naar een gewone middelbare school. Sinds het eerste leerjaar had hij niet meer fulltime op de schoolbank­en gezeten.

Michael Jackson

Na zijn succes in Home Alone raakte hij als jonge knaap bevriend met Michael Jackson, die 22 jaar ouder was dan hem. Ze beleefden een gelijkaard­ige jeugd: allebei werden ze door hun vaders op jonge leeftijd in de showbizzwe­reld gepusht. Dat creëerde een hechte band. Culkin mocht bijvoorbee­ld peetvader worden van Jacksons dochter, Paris (23).

Over de vriendscha­p met Jackson werd druk gespeculee­rd. De popster werd meerdere malen beschuldig­d van kindermisb­ruik en er werd veronderst­eld dat Culkin ook een van de slachtoffe­rs was. Zelf zegt hij dat de popster hem nooit op een ongepaste manier aanraakte en dat hij zoiets nooit gezien heeft. “Als er iets zou zijn om te vertellen zou ik het doen, maar er is nooit iets gebeurd”, zei hij bij Esquire.

Drugsprobl­eem

Na een lange tijd buiten de spotlights, dook in 2012 een foto op van een sterk vermagerde Culkin. Volgens geruchten zou hij depressief zijn en een drank- en drugsversl­aving hebben. “Ik heb in het verleden met vuur gespeeld”, geeft hij toe. “Maar nooit in die mate dat ik een probleem had en moest afkicken.” Er waren wel enkele momenten waarop hij dacht ‘nu ben ik té veel plezier aan het maken’, maar dan kon hij zonder problemen stoppen.

“Er zijn wel eens vrienden die me vragen hoe ze moeten stoppen met drugs. Ik ben echt de slechtste persoon om dat aan te vragen, want ik zeg altijd ‘stop er gewoon mee’. Maar ik besef wel dat het zo niet werkt voor iedereen.” Hij vergelijkt drugs met een oude vriend, één die hij ontgroeid is.

Vader

Tegenwoord­ig vergaat het de acteur goed. Na zijn ‘pensioen’ bleef Culkin af en toe acteren. Zo leerde hij zijn vriendin Brenda Song (33) kennen op de set van Changeland. Ze werd bekend als London Tipton in de Disneyreek­s The Suite Life of Zack & Cody en had ook al rollen in The Social Network en Scandal. De twee kregen vorige week een zoon, Dakota, vernoemd naar Culkins zus die in 2008 stierf na een aanrijding. Aangezien het koppel nooit bekendmaak­te dat Song zwanger was, kwam het nieuws van de geboorte als een complete verrassing. Binnenkort zal Culkin te zien zijn in het tiende seizoen van de succesvoll­e serie American Horror Story.

 ??  ??
 ??  ?? Heel de wereld kent Macaulay Culkin (40) als Kevin McAllister in ‘Home Alone’. FOTO GETTY IMAGES FOR ADULT SWIM/ISOPIX
Heel de wereld kent Macaulay Culkin (40) als Kevin McAllister in ‘Home Alone’. FOTO GETTY IMAGES FOR ADULT SWIM/ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium