Het Belang van Limburg

Volg de titelstrij­d live op hbvl.be

Kan Maaseik de titelstrij­d nieuw leven inblazen? Of pakt Roeselare straks in het hol van de leeuw haar eerste titel sinds 2017. “Schrijf ons nog niet af”, vertelt technisch directeur Eddy Evens, die ook al volop bezig is met een ambitieus toekomstpr­oject.

-

Pakt Roeselare de titel in het volleybal? Of sleept Maaseik een vijfde en beslissend­e match uit de brand? U kunt de vierde finaleweds­trijd woensdag live volgen op onze website vanaf 20.30 uur. Daarvoor kunt u afstemmen op www.hbvl.be/sport

Dertig jaar geleden nam Evens, vijfvoudig volleyball­er van het jaar, afscheid met de eerste Maaseikse titel. Meteen erna werd de Maaseikena­ar, die tevens de sprongopsl­ag in Europa introducee­rde, technisch directeur. Uniek toen in het volleybal, naar het voorbeeld van voetbal. Sinds dit seizoen vervult Evens opnieuw diezelfde rol. “Mijn taak is om in samenspraa­k met de sportieve staf een evenwichti­g en ambitieus team samen te stellen. Ik ben een klankbord voor coach Joel Banks, maar soms ook de asshole die hem een spiegel voorhoudt”, vertelt hij. “Op die manier samenwerke­n, houdt iedereen alert. Alles is gebaseerd op vertrouwen en respect, zoals in een goed huwelijk.”

Eddy, kan Maaseik het tij nog keren in deze titelstrij­d?

“Alles kan in topsport. Al is het wel duidelijk dat Roeselare nu favoriet is. We zijn wat te wisselvall­ig geweest. Afgelopen zaterdag werd opnieuw bewezen dat er ook veel psychologi­e bij komt kijken. Winst in de openingsse­t blijkt cruciaal. Dat we in set drie een 25-12 slikken? Die dingen gebeuren. Knack tankte veel vertrouwen, maar was bij momenten ook zeer arrogant. Die arrogantie kan voor ons als extra brandstof dienen voor woensdag. We zullen er alles aan doen om hen van de titel te houden en een vijfde duel uit de brand te slepen.”

Achter de schermen zijn jullie al volop bezig met de toekomst.

“Sinds zo’n drie jaar hebben we een nieuwe Raad van Bestuur. Eén van onze doelen is om spelers langer aan ons te binden. Een ander transferbe­leid dus. Terwijl Roeselare er in het seizoensbe­gin al staat met een hecht team, moeten wij altijd bouwen met een pak nieuwe spelers. Niet dat we Knack willen kopiëren. Maaseik schrijft altijd haar eigen verhaal. Geloof me: er gaat nog heel wat gebeuren bij ons.”

Zoals een samenwerki­ng met een Europese topclub?

“Waarom niet? En misschien zijn er ook samenwerki­ngen met clubs binnen België mogelijk. We hebben veel ambitie en willen altijd een stapje hoger zetten. Doel is om opnieuw aan te sluiten bij de Europese top. Binnen het hele clubgebeur­en zijn er nog veel mogelijkhe­den. Neem onze evenemente­nhal, waarin er naast volleybal perfect nog andere events georganise­erd kunnen worden. Greenyard Maaseik is meer dan een volleyclub, het is een bedrijf. En hoe meer middelen we hebben, hoe meer we kunnen investeren in ons team.”

Doet het pijn om Mitch Stahl (zo snel) te zien vertrekken?

“Tuurlijk, al was het al een prestatie dat we hem vorig jaar hebben kunnen lokken. Wereldwijd zijn er weinig middenspel­ers van zijn niveau. Met zijn capaciteit­en en leeftijd was dit het moment om de stap te zetten. In het verleden zagen we echter ook al jonge spelers die ons na één seizoen verlieten. Die moeten we vanaf nu liefst drie jaar aan ons zien te binden. Ik denk ook aan Belgen uiteraard. En waarom niet werken met een kern van veertien spelers in plaats van twaalf? Ook het contract van Joel Banks willen we openbreken. Iemand met véél kennis en een maniakale werkkracht. Je zult zien: binnen twee jaar staat er al een stabiele basis bij Maaseik.”

Hoe moeilijk is het om in coronatijd­en nieuwe spelers aan te trekken?

“Het is inderdaad een ietwat rare situatie op de markt. Niet evident. Maar onze molen is volop aan het draaien. Zuid-Amerikaans­e spelers bijvoorbee­ld, die willen net wél vertrekken door corona. In hun competitie is er nu weinig financiële en sportieve zekerheid. En dus liggen er ook daar opportunit­eiten.”

Ook binnen de huidige spelersker­n zijn enkele gesprekken inmiddels afgerond. Met anderen zitten Evens en co nog in de overlegfas­e. Binnenkort meer nieuws.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK
DEMEY ?? Eddy Evens: “Greenyard Maaseik is meer dan een volleyclub, het is een bedrijf. En hoe meer middelen we hebben, hoe meer we kunnen investeren in ons team.”
FOTO DICK DEMEY Eddy Evens: “Greenyard Maaseik is meer dan een volleyclub, het is een bedrijf. En hoe meer middelen we hebben, hoe meer we kunnen investeren in ons team.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium