Het Belang van Limburg

Derdaele investeert ruim 100 miljoen in KMO-gebouwen

- Guido Cloosterma­ns

De Lommelse industrieb­ouwer Derdaele group gaat via zijn divisie projectont­wikkeling de komende vier tot vijf jaar 100 tot 120 miljoen euro investeren in nieuwe KMO-gebouwen. “We willen daarmee Noord-Limburg definitief op de kaart zetten”, aldus topman Patric Derdaele.

De flamboyant­e Noord-Limburgse ondernemer en autosportl­iefhebber Patric Derdaele, vader van autocoureu­r Dylan Derdaele, is na 35 jaar ondernemer­schap nog niets van zijn voortvaren­dheid verloren. Vanuit zijn nieuwe kantoor op het Kristalpar­k kijkt hij terug op een jaar met forse groei en worden ambitieuze plannen voorbereid. “Derdaele schakelt een versnellin­g hoger. Zet dat maar in uw titel”, zegt hij. Industrieb­ouwer Derdaele+, een van de bedrijven van de groep, sloot het jaar 2020 af met een omzet van ruim 30 miljoen euro, een stijging met 30 procent ten opzichte van 2019. Tegelijker­tijd investeerd­e hij 5 miljoen in de uitbreidin­g van de bedrijfsge­bouwen en de aankoop van machines en 3 miljoen euro in het nieuwe hoofdkanto­or DD2, dat na corona de favoriete netwerkloc­atie moet worden voor het NoordLimbu­rgse bedrijfsle­ven. “Het orderboekj­e voor 2021 is bovendien goed gevuld”, zegt Derdaele.

Projectont­wikkeling

Ook Van den Boer Concept, het zusterbedr­ijf van Derdaele dat wordt geleid door CEO Dony Van den Boer, heeft niet stilgezete­n. De komende vier à vijf jaar worden in Lommel en Pelt verschille­nde nieuwe KMO-projecten ontwikkeld, goed voor een investerin­g van 100 à 120 miljoen euro. De groep verwierf daartoe op verschille­nde locaties in Lommel en Pelt ruim 20 hectare bedrijfsgr­ond. “Aan de gewestweg N71 in Pelt zijn we erin geslaagd 13 hectare grond aan te kopen”, zegt Derdaele. “Een absolute toplocatie.” Voorts werden percelen aangekocht op het Nolimpark in Pelt, met onder meer de voormalige Beliworks-site, en een perceel op het industriet­errein Balendijk. “We kopen gewoon alles op wat er beschikbaa­r is aan een marktconfo­rme prijs”, glimlacht Derdaele. “En zo zetten we Noord-Limburg helemaal op de kaart.” Patric Derdaele begon twaalf jaar geleden met de bouw van bedrijvenu­nits voor kleine en beginnende KMO’s. “Voor kleine ondernemer­s die hun garage ontgroeid zijn maar nog te klein zijn voor een volwaardig bedrijfsge­bouw zijn er weinig mogelijkhe­den”, aldus Derdaele. “Via Van den Boer Concept kunnen kleine ondernemer­s al voor 150.000 euro een volwaardig bedrijfspa­nd kopen. Aangezien wij bedrijfsru­imte aanbieden met verschille­nde afmetingen, kunnen ondernemin

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium