Het Belang van Limburg

Maaseik blijft met lege handen achter, landstitel is voor Roeselare

Geen drie op een rij voor Joel Banks en Maaseik. Voor het eerst sinds 2017 moesten de Maaslander­s de titel aan Roeselare laten, dat weer met 0-3 won. De twaalfde voor de West-Vlamingen. Maaseik sluit het seizoen zonder trofee af.

-

MAASEIK – ROESELARE 0-3 EUROMILLIO­NS LEAGUE FINALE Lars Aussems en Jürgen Schrooten

Sterk beginnen. Goed meegaan. Maar in de slotfase tekortkome­n. Het is niet alleen de samenvatti­ng van de vierde titelmatch woensdagav­ond, maar ook van de volledige titelfinal­e. Van het hele seizoen zelfs. Op de belangrijk­e momenten toonde Roeselare meer maturiteit, koelbloedi­gheid en kwaliteit dan Maaseik. Hun basisnivea­u ligt gewoon hoger. En dat resulteerd­e woensdag voor de derde keer op rij in 0-3. Cijfers die boekdelen spreken. “Roeselare was het hele seizoen de betere. Punt”, gaf ook aanvoerder Jelte Maan toe. “Knack is een stuk constanter, ze kunnen hun topniveau wél lang vasthouden. Dit seizoen heeft niet gebracht wat ik gehoopt en verwacht had. Dit is misschien wel de meest getalentee­rde groep die ik in Maaseik rond me heb gehad, maar de mogelijkhe­den zijn er niet uitgekomen. Doodzonde. Volleybal is nu eenmaal een teamsport. Een titel pak je niet met individuel­e kwaliteite­n. Verdorie toch, het is lang geleden dat we een seizoen zonder prijs afsluiten.”

Seizoen van net niet

Mag je dan van een mislukt seizoen spreken? Zeker. Akkoord, verliezen van dit Roeselare is geen schande. Maar dit seizoen zes keer in negen onderlinge duels onderuitga­an is te veel van het goede. Bovendien verkondigd­e coach Joel Banks meermaals dat dit de sterkste kern is die hij ooit onder zijn hoede had. Toch sluit Greenyard 2020/21 af zonder trofee. En prijzen pakken, dat was net de reden waarom Pieter Verhees - na avonturen in Italië en Polen - naar Maaseik was teruggekee­rd. Maar de Peltenaar blijft met lege handen achter. “Dat doet pijn. Dit was het seizoen van net niet. Bekerfinal­e halen, maar niet winnen. Golden set spelen in de halve finale van de Europese beker, maar onderuitga­an. Finale play-offs spelen, maar weer ernaast grijpen. Dan schiet je gewoon tekort. We moeten eerlijk zijn: we krijgen drie keer op rij een 3-0 rond de oren.

Dan moet je nederig zijn en Roeselare felicitere­n.”

Einde Maan?

Bij Maaseik weten ze dus wat te doen: bouwen aan een nieuwe ploeg, die Roeselare opnieuw op de knieën kan krijgen. Dat zal al zeker zonder Mitch Stahl zijn. The Beard, een van de sterkhoude­rs, vertrekt naar het Poolse Stal Nysa. De twee Iraniërs, die weliswaar een optie in hun contract hebben, lijken ook richting exit te gaan.

En wat met Jelte Maan? Hangt het clubicoon de schoenen aan de haak of plakt hij er nog een 14de seizoen aan vast? “Ik heb me tot nog toe op deze finales geconcentr­eerd, niet over wat er nog gaat komen. Daar kan ik nu over beginnen na te denken”, bleef de Nederlande­r vaag. Ook zijn landgenoot Just Dronkers zou, ondanks een nog lopend contract, wel eens andere oorden kunnen opzoeken. Maaseik heeft al deels geanticipe­erd met het aantrekken van Martin Périn, de libero van de Young Red Dragons. Ferre Reggers, ook een jeugdinter­national en nu bij de Volleybals­chool in Vilvoorde, zou ook dicht bij een verhuis naar de Steengoed Arena staan. De jonge opposite zou dan als back-up dienen voor Jolan Cox, die voor één seizoen heeft bijgeteken­d. “Als we met Roeselare willen duelleren moet er gewoon kwaliteit bijkomen,” besloot Verhees.

SETS: 23-25, 23-25, 19-25.

MAASEIK: Maan (12), McCluskey, Martinez (11), Stahl (7), Verhees (6), Cox (8), libero Dronkers. Vielen in: Espeland, Javad, Kindt (2), Esfandiar. ROESELARE: Tuerlinckx (16), Coolman (10), Desmet (9), D’Hulst (1), Fasteland (5), Verhannema­n (13), libero Deroey. Vielen in: Van Schie, Depovere (1).

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Een peinzende Just Donkers na een nieuwe nederlaag tegen Roeselare.
FOTO BELGA Een peinzende Just Donkers na een nieuwe nederlaag tegen Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium