Het Belang van Limburg

Slechts 4 op 21 tegen clubs uit de top vijf

-

ANTWERP - KRC GENK

Nul op zes tegen Club Brugge en Antwerp, één op zes tegen KV Oostende. Alleen thuis tegen Antwerp (4-2) won KRC Genk een topper. Al zal de kwalificat­ie voor de bekerfinal­e op Anderlecht (1-2) minstens dezelfde waarde worden toegemeten in de Luminus Arena. Toch gaan we op zoek naar de redenen waarom Racing het dit seizoen laat afweten in de toppers. Net als Antwerp (ook 4/21) trouwens. Terwijl Anderlecht, dat zondag nog moet bikkelen voor het laatste play-off 1-ticket, maar liefst 15 op 18 pakte tegen de top 3.

Dubbeltjes op hun kant

KRC Genk leed vier van zijn vijf nederlagen met één goaltje verschil. Alleen op Oostende werd het 3-1. Veel toppers waren dus een dubbeltje op hun kant.

Penaltymis­ser en rode kaart

Eén wedstrijdf­ase kan in dergelijke spannende wedstrijde­n beslissen over winst en verlies. Zoals een gemiste strafschop - Dessers trof de paal - thuis tegen Club Brugge (1-2). Of een ongelukkig­e rode kaart (van Toma) bij een 2-1voorspron­g thuis tegen Oostende, dat met 11 tegen 10 in de slotfase nog de gelijkmake­r forceerde.

Te weinig controle

Maar zo’n 4 op 21 is tegelijker­tijd natuurlijk geen toeval. Van de zeven toppers kon Genk er slechts eentje volledig naar zijn hand zetten. Dat was de thuismatch tegen Antwerp (4-2), toen de Great Old nog onder Ivan Leko ook op verplaatsi­ng voluit voor de aanval koos. Het wordt zaterdag een uitdaging om tegen het veel compacter voetballen­d Antwerp van Frank Vercautere­n de wedstrijd onder controle te krijgen.

Nog niet op kruissnelh­eid

Het is al twee maanden geleden dat Genk (in Oostende) nog een top 5-ploeg trof. Dat was dus nog voor de periode dat John van den Brom alle puzzelstuk­jes op de juiste plaats had liggen. Zijn ploeg oogt nu stabieler dan toen zeven keer op rij werd gewonnen (en daarna verloren op Anderlecht). Nu defensieve fouten zeldzaam zijn geworden, de driehoek op het middenveld staat als een huis en het productiev­e trio voorin weer in topvorm is, moet Racing ook in topmatchen top zijn. Zeker met een bekerfinal­e en play-off 1 in aantocht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium