Het Belang van Limburg

Teuns mee in de frontlinie

- Rob Rodiers

Zestig kilometer lang bevond Dylan Teuns (Bahrain Victorious) zich in de frontlinie. Maar aan het eind van de Brabantse Pijl moest de Halenaar zich tevredenst­ellen met een zevende plaats. “Eén keer draaide ik niet vooraan de Hertstraat op en ik had het zitten.”

Teuns mocht in Overijse terugblikk­en op een prima race. Hij reed aanvallend en koppelde volume aan snedigheid. Eén moment van onopletten­dheid weerhield hem echter van een dichtere ereplaats. “En dat frustreert me, ja”, liet de medekopman van Bahrain Victorious onmiddelli­jk in zijn ziel kijken. “Bij iedere beklimming van de Hertstraat draaide ik vooraan mee op. Behalve tijdens de slotlus. Voor één keer sloot ik de rij en dan valt daar toch niet de beslissing, zeker? Ik had verwacht dat ze de Moskesstra­at zouden gebruiken als lanceerpla­tform om naar Trentin toe te rijden. Van Aert en Pidcock kregen echter twintig meter, en ik had het zitten. Toch panikeerde ik niet. Ik dacht de kloof te overbrugge­n op de Moskesstra­at. Ik kwam ook dicht, maar strandde uiteindeli­jk op tien meter. Als ik daar op het wiel kom, dan denk ik dat ik aan het einde mee sprint om de overwinnin­g.”

Te vroeg vooraan?

Denkt Teuns dat hij zijn pijl een ronde te vroeg op zijn boog gezet heeft?

“Dat zou wel eens kunnen”, knikte Dylan. “Ik versnelde in het peloton omdat ik Trentin en Van Aert vooraan zag zitten. Ik wilde in een lichtlopen­d gootje geraken, maar ik moest wel de kop pakken, want ik geraakte er nergens tussen. Toen ik omkeek, zag ik noch Trentin, noch Van Aert in mijn buurt. Jammer, want als zij volgden, dan lag de koers meteen in een beslissend­e plooi en was ze voor mij een pak makkelijke­r geweest. Nu kwam het trio PidcockTre­ntin-Van Aert een ronde later aansluiten. Maar intussen had ik al dertig kilometer lang het volle pond gegeven om die vroege vluchters in te rekenen. Nog een geluk dat ik Cosnefroy meekreeg. Ik had een goede hulp aan hem, en hij aan mij.”

Diezelfde Cosnefroy liet samen met Teuns de sterkste indruk na bij het pakketje achtervolg­ers. Maar geen van beiden strandde in de top vijf.

“Cosnefroy verraste me in de slotkilome­ter. Ik dacht: de anderen zullen er wel naartoe rijden, maar toen dat niet gebeurde, heb ik de kastanjes maar uit het vuur gehaald. Een inspanning die ik me bekoop in de laatste tweehonder­d meter. Nu ja, ik denk dat ik tevreden mag terugblikk­en op deze wedstrijd. Ik heb opnieuw een beetje vertrouwen getankt door eens top tien te rijden. Maar ja, ik rij zoals iedereen natuurlijk om te winnen of om op het podium te geraken. Dat zit er nog niet in, en dat is jammer. Gelukkig komen er nog drie kansen”, verwees naar Teuns naar het drieluik heuvelklas­siekers dat nog op zijn menu prijkt.

Menten 15de, Vanbilsen valt

Veertig seconden na Teuns flitste een tweede Limburger over de streep. Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB) onderschei­dde zich door in een groepje met Van Avermaet en De Bondt naar een knappe vijftiende plaats te sprinten. Jordi Meeus (BORAhansgr­ohe) finishte uiteindeli­jk als 89ste, na een hele dag in de aanval én knap kopwerk voor ploegmaat Ide Schelling, die vierde werd. Kenneth Vanbilsen was de minst fortuinlij­ke gouwgenoot. De renner van Cofidis kwam op dertig kilometer van de aankomst in aanraking met een boordsteen waarna hij in het decor belandde. Gelukkig voor hem hield hij niet meer dan enkele schaafwond­en over aan zijn val.

 ?? FOTO BELGA ?? Dylan Teuns zat bijna de hele dag in het spoor van Wout van Aert en Tom Pidcock.
FOTO BELGA Dylan Teuns zat bijna de hele dag in het spoor van Wout van Aert en Tom Pidcock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium