Het Belang van Limburg

Cavendish klopt Philipsen voor derde dag op rij

- Rob Rodiers

RONDE VAN TURKIJE WIELRENNEN

De winnaar van de jongste Scheldepri­js was met hoge verwachtin­gen naar Turkije afgereisd. Maar tot dusver wil het maar niet lukken voor de 23-jarige Hammenaar van Alpecin-Fenix. Was Jasper in rit twee prooi en Cavendish jager, dan waren de rollen in etappe drie omgekeerd. Opnieuw was het resultaat hetzelfde. Mede door een ‘ongelukkig’ manoeuvre van Rick Zabel (Israel Start-Up Nation), sprintlood­s van André Greipel, kon Philipsen Cavendish niet meer tijdig remonteren.

Dus werd er woensdag in de straten van Kemer opnieuw van eigen sterkte uitgegaan bij Alpecin-Fenix. Alexander Krieger en Lionel Taminiaux leken het pak perfect te mennen. Alleen was met Alvaro Hodeg een mannetje van Cavendish in de trein van Alpecin-Fenix beland en die deed het gevolg toch niet ontsporen, zeker? Vanaf het moment dat de Colombiaan van Deceuninck-Quick Step op kop kwam, zette die zich ogenblikke­lijk op kant, waardoor Philipsen geen andere keus had dan zelf de sprint aan te gaan. Opnieuw sloeg hij een kloof op de rest, opnieuw werd hij geremontee­rd door slechts één man: Mark Cavendish. En zo lijkt er maar geen eind te komen aan ‘Groundhog Day’ in Turkije. In de langspeelf­ilm van Harold Ramis uit 1993 verloopt voor het hoofdperso­nage alles precies hetzelfde als de dag ervoor. Wel, deze Ronde van Turkije vertoont verdacht sterke gelijkenis­sen met die prent want aan het eind is het steeds weer Cavendish één, Philipsen twee.

Ontgoochel­ing bij Philipsen

Het kan niet anders, of dat moet Philipsen op zijn heupen werken? “Ik ben erg ontgoochel­d, ja”, bevestigt Jasper ons vermoeden. “Met deze vorm had ik hier toch al kunnen winnen, dus ik kan nu niet zeggen dat ik tevreden ben. Ik wil in elk geval Mark Cavendish felicitere­n met zijn zeges. De ploeg heeft de voorbije dagen al erg goed werkt geleverd tijdens de etappes en in de voorbereid­ingen op de sprint, maar telkens lukt het dan net niet. Er komen wellicht nog kansen, dus we blijven hard werken voor die etappezege.” De kans dat de donderdagr­it eindigt in een sprintduel CavendishP­hilipsen lijkt echter nihil. De streep wacht immers op de top van Elmalı (Gögübeli), een klim van 12 km aan gemiddeld 6,3 %.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ?? Cavendish mag voor de derde keer in evenveel dagen zijn armen in de lucht gooien.
FOTO GETTY IMAGES Cavendish mag voor de derde keer in evenveel dagen zijn armen in de lucht gooien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium