Het Belang van Limburg

Anderlecht kan al vijf jaar niet meer winnen op Stayen

- Pieter Vanlommel

STVV - ANDERLECHT ZONDAG Voor STVV staat er buiten eergewin niets meer op het spel in de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstand­er Anderlecht moet nog vol aan de bak als het zich wil plaatsen voor play-off 1, maar punten meegraaien op Stayen bleek in het verleden niet zo evident.

De afgang in de derby tegen KRC Genk was een flinke domper. Coach Peter Maes kon er niet om lachen en dreigde er zelfs mee de vakantie van zijn spelers in te korten als er geen reactie zou komen tegen

Anderlecht. Zover komt het uiteindeli­jk niet, maar dat de Kanaries zondag maar best hun truitje natmaken, mag blijken. Gemakkelij­k wordt die opdracht niet, maar een duik in de archieven leert dat Anderlecht niet altijd goed uit de verf komt op het Truiense kunstgras. Integendee­l, STVV is in eigen huis al drie wedstrijde­n op rij ongeslagen tegen de Brusselaar­s. 4-2, 1-0 en 0-0.

12 op 30 op Stayen

Ook vorig seizoen was een thuiswedst­rijd tegen Anderlecht in principe de laatste afspraak van het seizoen voor STVV. Het duel werd uiteindeli­jk niet gespeeld door het coronaviru­s. En zo ligt vooral de klinkende 4-2-zege uit het seizoen 2018-2019 nog vers in het geheugen van de STVV-fan. De wervelende Kanaries legden RSCA over de knie dankzij goals van Bezus, Tomiyasu, Kamada en Boli. Kijken we naar de balans van de laatste tien duels tussen de twee ploegen op Stayen, dan kantelt die duidelijk in het voordeel van de Kanaries. Vier keer wonnen ze, drie keer werd gelijkgesp­eeld, drie keer won Anderlecht. Een rapport van 12 op 30 voor Anderlecht in Sint-Truiden dus. Voor de laatste paars-witte zege moeten we al terug naar 29 januari 2016: 1-2.

Vakantie

begint

woensdag

De spelers morgen vanaf woensdag op vakantie. De reden: iedereen wordt vroeger dan gewoonlijk terug in België verwacht voor een verplichte quarantain­e. Op 28 mei moeten alle spelers opnieuw in Sint-Truiden zijn.

STVV tweede in eProLeague -

-

In de ePro League is STVV tweede geëindigd in de reguliere competitie. Elias “Zayror” Bray verloor met 0-2 van Anderlecht. Bray stond zo zijn leiderspla­ats af aan Zulte-Waregem. STVV plaatst zich wel voor de kwartfinal­e van de play-offs.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? In het seizoen 2018-2019 won STVV thuis met 4-2 van Anderlecht dankzij onder meer een goal van Yohan Boli.
FOTO JEFFREY GAENS In het seizoen 2018-2019 won STVV thuis met 4-2 van Anderlecht dankzij onder meer een goal van Yohan Boli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium