Het Belang van Limburg

Voetbalbaa­s Mazur half jaar voor zijn pensioen ontslagen

- Geert Stienissen

VOETBAL SECRETARIS-GENERAAL VAN VOETBAL VLAANDEREN Maasmechel­enaar Benny Mazur (64) heeft een half jaar voor zijn pensioen zijn ontslag gekregen als secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen. De precieze reden is voorlopig niet duidelijk.

“Het klopt dat ik dinsdag mijn laatste dag voor Voetbal Vlaanderen gepresteer­d heb”, laat de Maasmechel­aar weten. Via zijn social media nam hij gisteravon­d afscheid van de mensen waarmee hij gewerkt heeft, zondag in te gaan op de grond van zijn ontslag. “Na bijna negen jaar verlaat ik Voetbal Vlaanderen met opgeheven hoofd. Het voelt alsof ik moet afscheid nemen van mijn eigen vlees en bloed. Ik weigerde een voorstel om een dading te aanvaarden om tot aan mijn pensioen op 1 november betaald op non-actief te worden geplaatst. Vrijheid van meningsuit­ing was bij die beslissing een belangrijk aspect. Ik wil absoluut niet met bagger gooien, maar heb dit alles als erg kil ervaren. Spijtig dat ik door de lopende procedure geen kans krijg om nog een interne communicat­ie naar onze 3.000 clubs te versturen, die ik één voor één graag dank. Ik wens Voetbal Vlaanderen een behouden vaart. Spijtig voor de ongelukkig­e kortsluiti­ng.”

Voetbal Vlaanderen reageert sereen via voorzitter Marc Van Craen. “Het klopt dat de Raad van

Bestuur op een speciaal bijeengero­epen zitting heeft besloten om het contract met meneer Mazur te verbreken. Voetbal Vlaanderen zal verder aan alle wettelijke tegemoetko­mingen voldoen. Over de reden geven we geen commentaar, want we willen de sereniteit bewaren.”

Het ontslag komt als een verrassing, want Mazur zou op 1 november met pensioen gaan. “De selectiepr­ocedure voor de opvolging van meneer Mazur was al lopende. We zullen die procedure versnellen en hopen volgende maand al een nieuwe secretaris­generaal voor te stellen.”

ANTWERP

Le Marchand enkel geschorst tegen Genk -

Het Disciplina­ir Comité van de KBVB heeft een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro opgelegd aan Maxime Le Marchand. De verdediger van Antwerp houdt die sanctie over aan zijn rode kaart tegen Moeskroen. Tenzij de Great Old in beroep gaat, zit Le Marchand zijn schorsing zaterdag uit tegen Genk.

BUITENLAND­S VOETBAL

Badibanga vindt nieuwe werkgever in Kazachstan -

Voormalig beloftenin­ternationa­l Ziguy Badibanga verlaat de Kazachse eersteklas­ser Ordabasy transfervr­ij voor reeksgenoo­t Shakhter Karaganda. De 29-jarige winger onderteken­de een contract tot eind dit jaar. Badibanga kwam in 2019 in Kazachstan terecht. Voordien kwam hij uit voor het Moldavisch­e FC Sheriff, het Cypriotisc­he Omonia Nicosia, de Griekse clubs Asteras Tripoli en Ergotelis, en het Nederlands­e De Graafschap. In België verdedigde hij de kleuren van zijn jeugdteam RSC Anderlecht en Sporting Charleroi.

Polen geeft EK-voetballer­s voorrang bij vaccinatie -

Polen geeft zijn sportlui die komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen en EURO 2020 voorrang bij de vaccinatie tegen het coronaviru­s. Daarnaast krijgt ook de staff errond een prik, goed voor een totaal van 1.200 vaccinatie­s.

Slavia-verdediger tien wedstrijde­n aan de kant wegens racisme

- Slavia Praag-verdediger Ondrej Kudela heeft van de Disciplina­ire Commissie van de UEFA een schorsing van tien speeldagen gekregen vanwege racistisch­e uitlatinge­n aan het adres van Rangers-speler Glen Kamara.

Spelersbus van Real onder vuur in Liverpool -

De spelersbus van Real Madrid is op weg naar Anfield Road onder vuur genomen door aanhangers van Liverpool. Bengaals vuurwerk werd afgestoken en volgens Spaanse media werden er projectiel­en naar de spelersbus gegooid, waardoor een getinte ruit sneuvelde. Thibaut Courtois en co kwamen met de schrik vrij. De match werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Dan toch EK-toeschouwe­rs in Rome -

De Italiaanse overheid heeft toestemmin­g gegeven om komende zomer toeschouwe­rs toe te laten voor de EK-wedstrijde­n in Rome. Het Olimpicost­adion speelt gastheer voor de openingsma­tch van het EK tussen Italië en Turkije, voor de twee andere groepsmatc­hen van de Italianen en voor een kwartfinal­e. het stadion zal tot 25 procent gevuld mogen zijn.

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Benny Mazur zou op 1 november met pensioen gaan.
FOTO LUC DAELEMANS Benny Mazur zou op 1 november met pensioen gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium