Het Belang van Limburg

Anderlecht heeft punt nodig tegen STVV om Nmecha te houden

-

Het leek een mission impossible, maar Anderlecht gaat alles proberen om Lukas Nmecha (22) een jaar langer houden. Daarvoor moet de topscorer eerst bijtekenen bij zijn moederclub Manchester City én moet Anderlecht Europees voetbal halen.

Anderlecht heeft al vrijblijve­nd geïnformee­rd naar Dieumerci Mbokani (34), maar de eerste optie voor de aanval blijft om Lukas Nmecha langer te huren van City. In december leek dat onmogelijk, maar nu paars-wit Play-off 1 lijkt te halen is de hoop gegroeid. Nmecha ligt nog één jaar onder contract bij City, maar de club neigt naar een verlenging en de speler blijft dromen van een doorbraak in het Etihad Stadium. Daar liggen de kansen voor Anderlecht. Als paars-wit straks Europees voetbal haalt – bij voorkeur de voorrondes van de Champions League als vicekampio­en – wil Nmecha nog blijven. De huurprijs wordt dan wel opgetrokke­n, maar de Brusselaar­s zijn bereid een inspanning te doen eens de kapitaalsv­erhoging een feit is. Natuurlijk zijn er kapers op de kust. Er is interesse uit Spanje en van het Duitse Hamburg, maar na moeilijke uitleenbeu­rten bij Wolfsburg, Middlesbro­ugh en Preston North End wil Nmecha niet eender waar tekenen.

Bij Anderlecht is er een goeie klik met coach Vincent Kompany, die hem kan klaarstome­n voor het voetbal van Pep Guardiola bij City. Als Anderlecht Nmecha wil houden, moet het zondag minstens een punt pakken op STVV. Dan komt Europees voetbal dichtbij.

 ?? FOTO BELGA ?? Lukas Nmecha.
FOTO BELGA Lukas Nmecha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium