Het Belang van Limburg

VOLLEYBAL Match van de waarheid

- Rob Kwanten

Doet Ladies Volley Limburg zondag tegen Asterix Avo een gooi naar de landstitel? Die vraag wordt vanavond beantwoord. In de halve finale in en tegen Gent is het erop of eronder. LVL greep afgelopen weekend naast het thuisvoord­eel, maar anno 2021 is dat even een verwaarloo­sbaar begrip. Een favoriet aanduiden is dus een moeilijke opdracht.

Na enkele loodzware weken is het voor LVL eindelijk moneytime. Vorig seizoen trok corona een streep door de playoffs. Jammer, want de Limburgse fusieclub excelleerd­e in de reguliere competitie, eindigde naast Asterix Avo op de eerste plaats en was stiekem misschien wel favoriet om de titel te pakken. Door een verkorte formule belandt de trofee dit seizoen wel in een prijzenkas­t. Kapitein Lore Gillis (32), één van de drie genomineer­den voor de trofee van Speelster van het Jaar, wikt en weegt de kansen van LVL.

Jullie speelden zondag de vijfde match in tien dagen. Hoe staat met de fysieke paraatheid?

“Het schema van de laatste weken was er wat over. Op de duur wegen al die wedstrijde­n echt wel door. Het leuke was er afgelopen weekend tegen Tchalou en Michelbeke eerlijk gezegd ook wat af. We hebben ons er echt door moeten slepen.”

Op 3 april verloren jullie met 0-3 van Gent. In hoeverre speelt dat vanavond een rol?

“Dat was een accident de parcours. Gent speelde een perfecte

LIGA DAMES: HALVE FINALE PLAY-OFFS: GENT - LADIES VOLLEY LIMBURG wedstrijd, wij hadden na negen opeenvolge­nde zeges een mindere dag. Die uitslag doet er vanavond niet meer toe. Het is een nieuwe match. Wij zullen een goed niveau moeten halen om te winnen, maar dat geldt voor Gent evenzeer.”

Wie is favoriet?

“Onmogelijk te zeggen. Gent en LVL zijn twee ploegen die heel dicht tegen mekaar aanleunen. Ze hebben een tijdje eerste gestaan en herpakten zich net op tijd na een dipje. Vermoeidhe­id bij Gent? Dat denk ik niet. Ik heb er zelf vier jaar gespeeld onder huidige coach Stijn Morand. Zijn speelsters zijn fysiek altijd in orde. Met ouderdomsd­ekens Catry en Vandesteen­e voorop.”

Bij winst beuken jullie de poort naar de finale open? Wat zijn jullie kansen op de titel?

“In deze formule zijn de kansen 50-50. Ook tegen Asterix Avo. Het komt erop aan om de kansen die je krijgt te benutten. Details en de vorm van de dag zullen beslissend zijn. Persoonlij­k ben ik geen fan van alles-of-niets-wedstrijde­n. Geef mij maar een bestof-three of best-of-five, zoals bij de mannen. Naar mijn mening heeft de titel dit seizoen niet dezelfde waarde. Dat neemt niet weg dat we hem graag op zak willen steken (lacht).”

Vorig seizoen eindigden jullie in de reguliere competitie gedeeld eerste. Dit seizoen moesten jullie vrede nemen met de derde stek. Ben je daar tevreden mee?

“Wij hebben veel progressie gemaakt. Zeker als je bekijkt in welke omstandigh­eden. In tegenstell­ing tot de drie andere halvefinal­isten zijn wij na de voorbereid­ing niet gestart aan de competitie. In januari zijn we zonder matchritme begonnen aan een propvolle kalender. Er was ook het vertrek van Sarah Cools, misschien wel de meest stabiele speelster in België. Daar is geen evenwaardi­g alternatie­f voor. De piepjonge Kirsten Bröring, die op dit niveau nog geen ervaring had, kreeg de taak haar te vervangen en heeft dat prima gedaan. Kijk verder ook naar de stappen die Charlotte Krenicky, Marie Lambrix en Helena Gilson gezet hebben. De visie om met jonge talenten te werken heeft gerendeerd.”

Doe je er nog een jaartje bij of hang je na deze week de schoenen aan de haak?

“Daar heb ik eigenlijk nog geen beslissing over genomen. Ik wil daar ook eens deftig met het management over praten. De gesprekken met de speelsters worden volgende week opgestart. Daarna zien we wel.”

→ Gent-LVL: Play-ofss dames, halve finale,

vanavond om 20u, live op Sporza

WK SNOOKER: LAATSTE VOORRONDE

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lore Gillis: “Ik ben geen fan van alles-of-niets.
Geef mij maar een best-of-three of best-of-five, zoals bij de mannen.”
FOTO DICK DEMEY Lore Gillis: “Ik ben geen fan van alles-of-niets. Geef mij maar een best-of-three of best-of-five, zoals bij de mannen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium