Het Belang van Limburg

Ondanks verbodsbor­den toch nog foutparkee­rders op Oude Bunders

-

FOUTPARKER­EN

MAASMECHEL­EN Ondanks de verbodsbor­den wordt er toch nog geparkeerd op de Slakweides­traat. Het gaat dan vooral om buitenland­se vrachtwage­nchauffeur­s. Tot grote ergernis van de eigenaars in de straat die hun trottoirs zien kapot gereden worden en zelf niet door kunnen.

Jean-Pierre Maesen van vervoerbed­rijf Maesen-Scheffers ergert zich blauw aan het parkeerged­rag. “Het probleem blijft gewoon bestaan”, klaagt hij. “Ze leven het parkeerver­bod in ons stukje Slakweides­traat niet na. In Borgloon zwaaien ze met boetes van 116 euro voor foutief parkeren aan het doorkijkke­rkje, waarom kan dat dan niet in Maasmechel­en? Het zijn enkel buitenland­se vrachtwage­nchauffeur­s die de regels aan hun laars lappen.”

Volgens burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) is het vooral een kwestie van handhaving. “Onze diensten hebben immers al veelvuldig contact gehad met de directies op die straat en voor oplossinge­n gezorgd”, zegt hij.

Doodlopend

“Het gaat over het doodlopend stukje Slakweides­traat bij Paasfood. Achteraan ligt het bedrijf van Maesen”, zegt Jelka Rogiers, diensthoof­d mobiliteit in Maasmechel­en.

“De eigenaar meldde dat er vrachtwage­ns parkeren voor zijn poort. Ze zouden er ook draaien waardoor zijn poort wordt stuk gereden. Op zijn vraag hebben we een groot keerpunt aangelegd op het einde van de straat waar de vrachtwage­ns kunnen draaien. Er geldt ook een parkeerver­bod in de hele straat, aangegeven met borden en een middenlijn. De bermen werden bovendien volledig vergroend omdat ze stuk gereden werden. Meer kan de dienst mobiliteit niet doen. Nu is het aan de politie om hier op te treden.”

Het probleem leek tijdelijk opgelost maar verplaatst­e zich naar de omliggende straten. “Nu is het probleem teruggekee­rd bij Maesen. Ik zal vragen aan de politie om hier af en toe te gaan kijken”, belooft Rogiers.

 ?? FOTO JTH ?? Ondanks verbodsbor­den wordt er ’s nachts toch nog geparkeerd op de Slakweides­traat op het industriet­errein Oude Bunders.
FOTO JTH Ondanks verbodsbor­den wordt er ’s nachts toch nog geparkeerd op de Slakweides­traat op het industriet­errein Oude Bunders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium