Het Belang van Limburg

Machoman viert 10-jarig jubileum met eigen hamburger

-

Filip Jehasse is wereldbero­emd in Bilzen en omstreken als Machoman, ook bekend als ‘de schrik van Bilzen’. Intussen heeft hij al tien jaar op zowat elk podium in de regio staan rappen. Om dat jubileum te vieren, brengt frituur Troemeltsj­e de Macho burger op de markt.

MACHO BURGER

BILZEN

Johnny Geurts

In tien jaar tijd staat Filip Jehasse als Machoman muzikaal helemaal op de kaart in Bilzen. “Iedereen kent me”, lacht de sympathiek­e jongeman, die geboren werd met een beperking. “Muziek is mijn ding. Mijn handicap houdt me niet tegen om mijn droom na te jagen. Liefst van al zou ik nog eens op Pukkelpop staan.” Ondertusse­n staat de teller op zijn

YouTube-kanaal niet stil. “Mijn eerste rap over ‘De schrik van Bilzen’ telt nu al ruim 700.000 views. Soms zijn er wel negatieve reacties, maar dat deert me niet. Iedereen is altijd heel enthousias­t als ik ergens ga rappen en regelmatig moet ik een handtekeni­ng uitdelen. Ik sluit altijd steevast af met de kreet Machoman, peace man.”

Pittig

Niet alleen in het uitgaansle­ven werd Filip een bekend persoon, ook de plaatselij­ke frituren kunnen geregeld rekenen op een bezoekje van de rappende Bilzenaar. “Meestal trek ik twee keer per week naar de frituur. Een bezoekje aan het Troemeltsj­e sla ik nooit over. En mijn lievelings­snack is een Bicky Burger.”

Voor frituuruit­baatster Suzanne Krekelberg was het jubileum reden genoeg om uit te pakken met een gepersonal­iseerde Macho Burger. “We hebben als basis het concept van de Bicky genomen, want dat is Filips favoriet. Tussen het knapperige broodje leggen we nu een pittige kipsnack, en dat werken we af met de bekende sausjes. Uiteraard wordt het geheel in een opvallend doosje gestoken met een blitse cartoon van Machoman op de bovenzijde. Op zich al een collectors­item.” Tijdens een proefsessi­e afgelopen week in de frituur werd de exclusieve burger goedgekeur­d door

Machoman. “Heerlijk, en helemaal Macho”, lacht Filip.

Goede doel

“We wilden de lancering van de Macho Burger koppelen aan een goed doel. In samenspraa­k met Filip hebben we beslist dat we in mei van elke verkochte hamburger 1 euro schenken aan de vzw Rajdado”, aldus Suzanne. Rajdado ligt Filip na aan het hart. “Ze bieden personen met een fysieke of mentale beperking begeleidin­g met paarden. Deze therapie is heel leuk en werkt ontspannen­d. Dat ik nu met deze actie de vereniging kan steunen, is geweldig”, aldus een glunderend­e Machoman.

 ??  ??
 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Machoman Filip Jehasse proeft zijn eigen burger in frituur het Troemeltsj­e van Suzanne Krekelberg. De Macho Burger is verkrijgba­ar vanaf 1 mei.
FOTO JOHNNY GEURTS Machoman Filip Jehasse proeft zijn eigen burger in frituur het Troemeltsj­e van Suzanne Krekelberg. De Macho Burger is verkrijgba­ar vanaf 1 mei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium