Het Belang van Limburg

Frimout kiest Terhills als locatie voor nieuwe clip

- Jo Smeets

MUZIEK LEOPOLDSBU­RG Frimout, de Nederlands­talige popband rond Kampenaar Stef Willems, heeft een nieuwe single uit. Willems koos Terhills als locatie voor de clip van ‘Eenzame Reiziger’.

Nu uit: Eenzame Reiziger van Frimout, de band rond Stef Willems uit Leopoldsbu­rg. De song mag dan Nederlands­talig zijn, er werd wel een internatio­naal tintje aan toegevoegd. “De Amerikaans-Mexicaanse flamencogi­tarist El Javi is te horen op deze opname”, vertelt Willems. “Ik heb hem negen jaar geleden leren kennen in New York. Ik geraakte die avond erg gecharmeer­d door zijn gitaarspel. We raakten aan de praat en na die ontmoeting bleven we contact houden. Zijn liefde voor muziek en zijn levenswijz­e waren de inspiratie voor Eenzame Reiziger. Ik ben dan ook zeer blij dat hij hieraan wou meewerken.”

Onder de indruk

Ook de clip van de single oogt internatio­naal, al werd die in Terhills opgenomen door de Hasseltse cameraman/regisseur Christophe Vercammen. “In november ging ik met een van mijn beste maten wandelen in Terhills”, aldus Willems. “De eerlijkhei­d gebiedt me te zeggen dat ik er nooit eerder geweest was. Toen ik er arriveerde viel mijn mond open van verbazing: ik was enorm onder de indruk van het prachtige landschap en de rust. Zéér on-Belgisch. Ik wist dan ook meteen dat ik naar deze plaats zou terugkeren om er mijn clip op te nemen, want ik was op zoek naar een internatio­naal ogend decor.”

→ ‘Eenzame Reiziger’ is nu beschikbaa­r op

alle digitale kanalen

 ?? FOTO RR ?? Stef Willems: “Mijn clip moest een internatio­nale uitstralin­g hebben, en die vond ik in Terhills.”
FOTO RR Stef Willems: “Mijn clip moest een internatio­nale uitstralin­g hebben, en die vond ik in Terhills.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium