Het Belang van Limburg

Vanthoor favoriet in Monza en bijna naar Le Man

-

AUTOSPORT

GT EUROPE IN MONZA

In Monza komt dit weekend de Europese GT op gang met Dries Vanthoor bij de favorieten. De Zoldernaar wordt ook in Le Mans verwacht.

De GT World Challenge Europe (roepnaam nog altijd ‘de Blancpain’) gaat van start met een endurancer­ace in Monza.

Dries Vanthoor (22), fabrieksri­jder bij Audi, werd vorig jaar kampioen sprint met Charles Weerts. WRT houdt de twee youngsters samen en geeft ze in uithouding­sraces het gezelschap van de ZuidAfrika­an Kelvin van der Linde. “Aan de line-up zal het niet liggen“, weet Vanthoor. “Charles is fel geëvolueer­d sinds zijn debuut en Kelvin heeft niet veel uitleg nodig. Monza is nooit makkelijk voor ons. Uit de problemen blijven is de boodschap en dan komt het op andere circuits wel goed.” Opmerkelij­k: Vanthoor heeft nog geen zitje voor Le Mans. Bij zijn enige deelname, in 2017, won hij de GTE-Am-klasse. Nu de grote merken zich klaarmaken om de grootste race ter wereld aan te vallen is het zaak om zich te profileren. “Om er over één of twee jaar bij te zijn, is het nu tijd om er een paar keer te rijden. Ik ben met leuke dingen bezig en de kans is groot dat ik iets vind in de LMP2-klasse, maar op dit moment is niets zeker. Het zal niet met WRT zijn. Daar hadden ze betalende rijders nodig.”

Hasselaar Louis Machiels, vorig jaar vice-kampioen in ProAm, deelt een Ferrari met Andrea Bertolini en Lorenzo Bontempell­i.

Guelinckx in nieuwe GT2

Monza krijgt ook de allereerst­e race van de nieuwe GT2 over de vloer. Dat wordt nu een competitie voor gentlemen drivers. Audi, Porsche, Lamborghin­i en KTM stapten in. Op de grid valt HansJoachi­m Stuck (70!) op. PK Carsport is erbij met een Audi R8 voor Bert Longin en Hasselaar Peter Guelinckx. “Een Europees kampioensc­hap, hoog niveau, F1circuits en dus ook veilig, wat voor het thuisfront geen onbelangri­jk aspect was”, legt debutant Guelinckx de keuze uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium