Het Belang van Limburg

Limburgse topman van De Voorzorg en vastgoedma­kelaar blijven in de cel

- CORRUPTIE HASSELT Nancy Vandebroek

De Limburgse topman van De Voorzorg Tony Coonen en vastgoedma­kelaar Daan M. blijven nog een maand langer in de cel in het onderzoek naar corruptie binnen de socialisti­sche mutualitei­t.

Tony Coonen en Daan M. zitten sinds 3 maart in de gevangenis op verdenking van corruptie en witwasprak­tijken. Ze moesten vrijdag opnieuw voor de raadkamer verschijne­n nadat de Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing in Antwerpen hun aanhouding­smandaat al had bevestigd. De twee belandden in de cel nadat de federale gerechteli­jke politie dubieuze linken en geldtransa­cties had ontdekt tussen hun persoonlij­ke vennootsch­appen. Centraal zou vooral de aankoop van enkele panden van De Voorzorg door Daan M. staan, onder meer de vakantiece­ntra Petit Rouge in Blankenber­ge, de Tongerse jeugdherbe­rg en de aan M. toevertrou­wde verbouwing van het hoofdkanto­or van De Voorzorg.

“Een ontgoochel­ing”, reageerde Jeroen Vandenberk, advocaat van Tony Coonen na afloop van de zitting van de raadkamer. De raadsman onderstree­pte nogmaals dat zijn client volop blijft meewerken aan het onderzoek. “Wij hebben heel hard aangedrong­en op een vrijlating maar de verhoren die de volgende dagen nog op de agenda van de speurders staan, zijn bepalend om mijn cliënt nog langer vast te houden”, zegt Luk Delbrouck, advocaat van de vastgoedma­kelaar. “We zijn alvast in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Tony Coonen.
FOTO TOM PALMAERS Tony Coonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium