Het Belang van Limburg

Antwerpse stedelijke audit bevestigt “mogelijke malversati­es” bij Let’s Go Urban

-

Het onderzoek dat de dienst Interne Audit van de stad Antwerpen heeft gevoerd naar de vzw Let’s Go Urban van Vlaams parlements­lid Sihame El Kaouakibi, toont aan dat er sprake is van “mogelijke malversati­es” door LGU bij het gebruik van stedelijke subsidies.

Dat heeft het stadsbestu­ur vrijdag bevestigd. De audit werd overgemaak­t aan het gerecht. De auditdiens­t onderzocht sinds de start van de heisa rond Let’s Go Urban in februari of de stedelijke investerin­gs- en werkingsto­elages voor de vzw de voorbije jaren correct besteed werden, hoe de opvolging door de stedelijke diensten verliep en of de controleme­chanismen functionee­rden. De audit toont volgens het stadsbestu­ur aan dat er op een totaal van ruim 3,3 miljoen euro aan investerin­gstoelagen een vermoeden van oneigenlij­k gebruik is van 257.996 euro. Een bijkomend bedrag van 115.531 euro valt nog verder te onderzoeke­n en bij 120.251 euro aan werkingsto­elagen is er sprake van “onvoldoend­e onderbouwi­ng”. Tot slot werden drie facturen dubbel betaald.

Het Antwerps schepencol­lege heeft vrijdag beslist om LGU in gebreke te stellen. Dat betekent dat de vzw nog de kans zal krijgen om te antwoorden op de audit, maar het college kan de concessie voor het Urban Center op het Kiel, dat eigendom van de stad is, verbreken. “De stad blijft eveneens alle mogelijkhe­den aanwenden om onterecht gebruikte middelen terug te vorderen”, klinkt het nog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium