Het Belang van Limburg

Al meer dan honderd kaartjes voor Kevin

- ZINLOOS GEWELD LOMMEL

Lommelaar Kevin Janssen (29) kreeg al meer dan honderd kaartjes nadat hij dinsdag het slachtoffe­r werd van zinloos geweld. De familie van de dader heeft intussen om een gesprek gevraagd.

Kevin werd afgelopen dinsdag in elkaar geslagen door een 15-jarige toen hij zwerfvuil aan het opruimen was. De jongen, die een zelfstandi­ge beperking heeft, zal naar schatting acht weken nodig hebben om te herstellen van zijn letsels. “Vandaag (vrijdag, nvdr.) lieten we nog een EEG doen in het ziekenhuis, omdat Kevin meer epilepsiea­anvallen krijgt sinds de aanval”, zegt zijn moeder Paula Pinxten. “Zijn medicatie moet nu verhoogd worden. Verder is hij nog altijd heel erg geschrokke­n en weent hij veel.”

De familie van de 15-jarige dader heeft intussen gevraagd om contact te hebben met Kevin en zijn moeder. “Zij hebben dat inderdaad woensdag aan de politie voorgestel­d”, zegt Paula. “Maar de eerste dagen zie ik dat nog niet zitten. De rust moet eerst terugkeren, en ik heb het nu ook nog veel te druk. Maar volgende week zie ik het wel zitten. Of dat een makkelijk gesprek zal zijn, dat weet ik niet.”

Grijpstok

Het is ook nog niet duidelijk of Kevin zelf bij het gesprek aanwezig zal zijn. “Ik heb het hem nog niet durven vragen. Hij is nog altijd heel erg boos.”

De dader zou overigens verklaard hebben dat hij niet in de gaten had dat het slachtoffe­r, met mondmasker, een beperking had en dat hij gewoon op zijn gocart wou zitten. Volgens de dader zou Kevin heel boos geworden zijn en hem met zijn grijpstok geslagen hebben, waarop de dader dan in de verdedigin­g ging. Intussen zou ook gebleken zijn dat enkel de 15-jarige klappen heeft uitgedeeld, en niet de andere minderjari­gen die bij het voorval aanwezig waren. Advocaat

van de dader Pieter Valkenborg wil niet op de feiten ingaan. “Aangezien de dader minderjari­g is, kan ik geen commentaar op de zaak geven.” Intussen blijven de steunbetui­gingen voor Kevin binnenkome­n. “Ik denk dat we intussen al meer dan honderd kaartjes hebben ontvangen”, zegt Paula. “Vanochtend nog heeft de postbode een volle doos gebracht. Ook op Facebook regent het steunbetui­gingen.”

Verder werd ook een spontane geldinzame­ling opgestart door Lommelaar Maarten Huijsmans. Die had vrijdagavo­nd al 3.800 euro opgeleverd. “Samen met enkele donateurs en in overleg met Kevins moeder zullen we bekijken hoe we dit bedrag kunnen spenderen aan iets dat hem kan opbeuren”, zegt Maarten.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Kevin kreeg al veel kaartjes, en een spontane geldinzame­ling bracht intussen al 3.800 euro op.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Kevin kreeg al veel kaartjes, en een spontane geldinzame­ling bracht intussen al 3.800 euro op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium