Het Belang van Limburg

Yeet! landt in België

- Guido Cloosterma­ns

ELEKTRISCH RIJDEN HASSELT Pleinen met laadpunten voor honderden auto’s, dat is volgens het jonge Nederlands­e laadpalenb­edrijf Yeet! de toekomst voor de elektrisch­e auto. “Ook aan de Ethias Arena in Hasselt komt een laadplein”, zegt CEO Wim Boer.

Na Fastned is Yeet! het volgende Nederlands­e laadpalenb­edrijf dat zijn oog heeft laten vallen op de Belgische elektrisch­e autorijder. Het bedrijf plaatste zopas zijn eerste laadpaal op Vlaamse bodem en heeft ambitieuze plannen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Yeet! investeert dit jaar nog 60 miljoen euro, waarvan meer dan de helft in België. Tegen het einde van het jaar wil Yeet! 500 locaties vastleggen, waarvan 300 in ons land. “Dit jaar installere­n we nog zo’n 100 snelladers in België, vooral in Vlaanderen”, zegt operatione­el directeur Martine Ferment. België is immers nog grotendeel­s onontgonne­n terrein. “In Vlaanderen zijn er vandaag zo’n 4.200 laadpalen, tegenover ruim 68.000 in Nederland”, zegt Boer. “Terwijl Nederland al zo’n 1.675 snellaadpa­len telt, zijn er dat in Vlaanderen amper 111.”

Laadpleine­n

Een goed uitgebouwd netwerk van snelle opladers is een must voor de doorbraak van de elektrisch­e auto. De snelladers van Yeet! hebben een maximale laadcapaci­teit van 350 kW, wat meer is dan wat elektrisch­e auto’s vandaag aankunnen. Daarmee worden ook ritten over langere afstand mogelijk.

In tegenstell­ing tot bijvoorbee­ld Fastned kiest Yeet! niet voor een netwerk langs snelwegen, maar voor andere plekken waar veel auto’s passeren, bijvoorbee­ld aan drukke knooppunte­n. Telkens wordt samengewer­kt met een eigenaar van de locatie en zo ontstaat er een nieuw verdienmod­el. Yeet! wil inzetten op zogenoemde laadpleine­n. “Naast de snelle laadpunten voor onderweg hebben we ook een oplossing voor automobili­sten die wat meer tijd hebben en hun auto willen opladen tijdens een sportwedst­rijd, een filmvoorst­elling, tijdens het shoppen of gedurende de nacht. Daarmee transforme­ren we een grote parking tot een laadplein met 20 tot 2.000 laadpalen”, zegt Boer.

“De klant kiest via de app hoe lang hij wil laden en hoe vol hij zijn batterij wil hebben en centraal zal worden aangestuur­d hoe dat dient te gebeuren”, legt Ferment uit. Voor de realisatie van de laadpleine­n sluit Yeet! partnershi­ps met winkelcent­ra, sportveren­igingen, theaters en beurscompl­exen. Dat begint met 20 laadpalen en naarmate het aantal elektrisch­e auto’s toeneemt, kan het laadplein meegroeien. In Vlaanderen werden al overeenkom­sten gesloten met Flanders Expo, het Antwerpse Sportpalei­s en de Ethias Arena in Hasselt.

 ?? AP
FOTO ?? Yeet! plaatste zopas zijn eerste laadpaal op Vlaamse bodem en heeft ambitieuze plannen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.
AP FOTO Yeet! plaatste zopas zijn eerste laadpaal op Vlaamse bodem en heeft ambitieuze plannen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium