Het Belang van Limburg

“Nooit eerder zo’n lieve spits gezien als Paul Onuachu”

-

John van den Brom wil één week voor de bekerfinal­e de voet niet van het gaspedaal halen. “We gaan geen spelers sparen, die met een vijfde gele kaart nog de start van play-off 1 dreigen te missen.”

John Van den Brom heeft redenen genoeg om na een 13 op 15 opnieuw zijn sterkste ploeg op te stellen op de Bosuil. “We gaan er alles aan doen om nog als nummer 2 te starten in de play-offs. Als we nog een puntje kunnen afdoen van de achterstan­d op Club Brugge is dat ook meegenomen. Ik ga hier niet beweren dat we nog zullen meestrijde­n voor de titel. Maar als sportman moet je wel vol in je kansen geloven zolang het mathematis­ch kan. Eén keer Club zeker is van de titel, zullen we hen felicitere­n. Maar tot het zover is, zullen we blijven strijden. Precies die honger voel ik ook in de groep. Zij willen vechten voor de prijzen, het huidige gevoel vasthouden. De beste voorbereid­ing op de bekerfinal­e is een goede prestatie op Antwerp. Daarom heeft ook niemand aangegeven dat hij wil rusten.”

Eén van de vier sterkhoude­rs met vier keer geel achter zijn naam is Paul Onuachu. Ook de Gouden Stier staat zeker aan de aftrap. “Ik ben dolblij dat Cyriel Dessers met zijn vijf goals in de oefenmatch tegen Westerlo bewees dat hij klaarstaat als we hem nodig hebben. Die prestatie zegt alles over zijn voorbeeldi­ge instelling. Maar de cijfers van Paul zijn natuurlijk uniek, hij behoort tot de besten in Europa. Toch houdt hij de voetjes op de grond. Het is en blijft een eenvoudige jongen, ik heb in mijn carrière nooit eerder zo’n lieve spits gezien.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Van den Brom met Onuachu.
FOTO JEFFREY GAENS Van den Brom met Onuachu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium