Het Belang van Limburg

“Aanval is de beste verdedigin­g”

- Milan Augustijns

Dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden, was al heel lang duidelijk. Maar Anderlecht lijkt nu toch op weg naar de top vier. Het heeft zondag op bezoek bij Sint-Truiden nog één puntje nodig. Vincent Kompany wil de partij echter niet ingaan met de instelling dat één punt genoeg is.

Het lijkt nog moeilijk te kunnen misgaan voor Anderlecht, maar misschien schuilt daar net het gevaar. Hoe groot is het vertrouwen in een goede afloop? “Laat ons op het veld bewijzen dat we vertrouwen hebben en niet te veel grote uitspraken doen”, zegt Vincent Kompany. ”Van onderschat­ting zal alleszins geen sprake zijn. Daar ben ik zeker van.”

Met de specifieke situatie - dat paars-wit in de slotwedstr­ijd van de reguliere competitie aan één puntje genoeg heeft - wil Kompany zich liever niet te veel inlaten. “Ik probeer om een bubbel te creeren waarin we focussen op onze eigen kwaliteite­n en taken zonder te veel bezig te zijn met de omstandigh­eden. We moeten niet te speciaal willen doen. Gewoon op tijd gaan slapen en gezond eten.”

Laag blok

Is er dan geen enkele stress in de kleedkamer? Schrik dat het toch nog zal misgaan? “Dat vind ik lastig in te schatten”, aldus de RSCA-coach. ”Ik probeer mijn eigen manier van doen over te zetten op de groep en kalm te blijven. Vandaag is het voor de top vier, op een dag is het hopelijk voor een grote trofee, maar dit zijn stappen waar je door moet als speler, als coach en als groep.” Ook op tactisch vlak wil Kompany zich niet aanpassen aan de wetenschap dat hij maar één punt nodig heeft. “Aanval is de beste verdedigin­g. Onze defensie is al een hele tijd sterk bezig, dus we gaan zondag niet ineens een laag blok zetten. Dat zou een typische fout van een jonge coach kunnen zijn, en die wil ik niet maken. Ik zal niet van aanpak veranderen. We beginnen aan de wedstrijd zoals bij de vorige wedstrijde­n en gaan voluit. Iets tussenin doen, dat ligt ons niet.”

Voor STVV staat er zondag niets meer op het spel, voor Anderlecht des te meer. Paars-wit is zeker van deelname aan play-off 1 als het minstens een punt pakt op Stayen. Ook als Oostende verliest, is het zeker van deelname.

 ?? FOTO BELGA ?? Vincent Kompany
FOTO BELGA Vincent Kompany

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium