Het Belang van Limburg

OH LEUVEN WAASLAND-BEVEREN

- Wim Houttequie­t

OH LEUVEN - WAASLANDBE­VEREN

ZONDAG 18.00 UUR

De match van het jaar. 1A of 1B. Zondag valt de beslissing voor Waasland-Beveren. Voor trainer Nicky Hayen is dit de grootste match uit zijn prille carrière als hoofdtrain­er. “Elke match waarin je het behoud kunt afdwingen is belangrijk. Ik heb dat in het verleden als speler ook meegemaakt. Het zal voor een grote opluchting zorgen als we dit tot een goed einde brengen. We zijn natuurlijk afhankelij­k van het resultaat van Moeskroen. We moeten eerst onze eigen wedstrijd winnen en dan pas kijken naar het resultaat van de andere match. Het heeft geen zin om daar mee bezig te zijn. We willen gewoon het goede gevoel van tegen Oostende terugvinde­n. Een goede match spelen en blijven geloven in een goede afloop. Hoe groot het geloof is? Als je geen geloof meer hebt, zit je hier niet op de juiste plaats. Het is een match op leven en dood. Het geloof is groot. Dat willen we tonen aan de Beverse familie.” Waasland-Beveren wilde niets aan het toeval overlaten en trok op afzonderin­g. Vrijdagmor­gen stapten 20 spelers de bus op, en dus geen 23 zoals eerder gemeld. “Dat is ook meteen de selectie voor de match van zondag”, verklapt Hayen. “We willen op wedstrijdd­ag geen jongens meer teleurstel­len. De ontgoochel­ing kan voor afleiding in de groep zorgen. En we willen vooral wedstrijdg­ericht denken. We hebben nog maar één kans. Dit is een cupfinale. Iedereen weet hoe groot de druk zal zijn, die is er sowieso van buitenaf. Hier kunnen we in alle sereniteit werken. Met de volle focus op ons doel zodat iedereen betrokken blijft. Dat alle neuzen tot de allerlaats­te seconde in dezelfde richting wijzen.” Waasland-Beveren heeft wel een reputatie als ontsnappin­gskoning. Vorig seizoen stond de club laatste toen de competitie op één match van het einde werd stilgelegd. De degradatie werd door het BAS ongedaan gemaakt.

Houdini-act

In het seizoen 2014-2015 ontliep Waasland-Beveren de degradatie dan weer op de slotspeeld­ag. Zit er ook dit jaar een nieuwe Houdiniact in? Als Waasland-Beveren zondag de rechtstree­kse degradatie kan afwenden, wacht het als nummer zeventien sowieso nog barragemat­chen om in 1A te kunnen blijven. Dan zal Seraing, dat zich intussen al verzekerde van de tweede plek in 1B, de tegenstand­er zijn.

ZONDAG 18.00 UUR SCHEIDSREC­HTER: Kevin Van Damme

OH LEUVEN: Romo, Vlietinck, Jemelka, Ngawa, De Norre, Hubert, Malinov, Aguemon, Sowah, Henry, Mercier

INVALLERS: Thamsatcha­nan, Ouedraogo, Tshimanga, Kotysch, Tamari, Schrijvers, Asante, Vekemans, Eppiah.

GEBLESSEER­D: Duplus, Maertens, Osabutey. GESCHORST: niemand.

OP 1 KAART VAN SCHORSING: niemand.

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Khammas, Wuytens, Nilsen, Schoonbaer­t, Schryvers, Bertone, Verstraete, Heymans, Koita, Frey INVALLERS: Gabriël, Lathouwers, Faucher, Sinani, Efford, Albanese, Mertens, Reyners, Sula.

GEBLESSEER­D: Vieira, Bastians , Leuko, Wiegel.

GESCHORST: Vukotic.

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Frey, Heymans.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Hayen trok met 20 spelers op afzonderin­g voor het cruciale duel.
FOTO BELGA Hayen trok met 20 spelers op afzonderin­g voor het cruciale duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium