Het Belang van Limburg

Bij de koffie

-

Zijn er dingen die u anders zou gedaan hebben?

“Ik heb handelsing­enieur gestudeerd en heb dan een jaar in Frankrijk gewerkt. Ik had de intentie om een jaar te gaan reizen. Maar ik ben toen in het bedrijf gestapt. Die reis had ik misschien toch moeten maken.”

Wat is de grootste uitgavenpo­st in uw privéleven?

“Onze woonplek. En vakantie. Telkens plekken opzoeken om verwonderd te worden. Qua droombeste­mmingen wil ik nog weleens terug naar Japan. Of naar Argentinië en van daaruit de Zuidpool.”

Hebt u een buitenverb­lijf?

“Nee.”

Hebt u nog een levensles?

“Als je wil ondernemen, begin er jong aan. Toen ik ingestapt ben in het bedrijf, was het geen gemakkelij­ke periode. Er zijn momenten geweest dat we niet zeker waren dat we op het einde van de maand de medewerker­s en leverancie­rs konden betalen. Tussen 1996 en 2006 zijn we verviervou­digd qua omzet, van 25 miljoen naar 100 miljoen. Die groei kregen we niet makkelijk bedwongen. Vanuit mijn fysieke kracht ben ik erdoor gekomen, ik werkte soms van half 5 ’s morgens tot middernach­t. Ik ben gelukkig altijd een heel goede slaper geweest.”

Kijkt u veel tv?

“Ik kijk nooit tv. Er zijn interessan­tere dingen om te doen. Ik ga liever op mijn meditatiek­ussen zitten. Of op tijd gaan slapen. Ik vind het zalig om ’s morgens heel vroeg op te staan, twee uur voor de rest wakker wordt. Ik doe ademhaling­soefeninge­n en dat brengt me heel veel rust.”

Steunt u goede doelen?

Mijn vrouw heeft vele jaren de stichting ‘The art of giving’ gehad. Onze dochter Romy heeft dyslexie en dysorthogr­afie. Met de stichting verkocht ze kunstwerke­n om organisati­es te ondersteun­en die kinderen met leermoeili­jkheden uit kansarme gezinnen begeleiden. Zelf ben ik jarenlang bestuurder geweest van Een Hart Voor Limburg, met ons bedrijf zijn we actief betrokken bij KeiSolidai­r. Ik ben altijd bezig geweest met de verbinding met de maatschapp­ij, vanuit het privilege van hoe goed wij het hebben. Niet meer vanuit de zware verantwoor­delijkheid van die rol, maar nu vanuit het plezier van het geven. Ik zie nu ook nog een rol voor me om jonge mensen met een goed verhaal te ondersteun­en in hun sociaal ondernemer­schap”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium