Het Belang van Limburg

Diego Rosa zit (nog) niet op rozen bij Lommel SK

- Sven Claes

RWDM-LOMMEL SK

1B - ZATERDAG 20 UUR Weg tweede plaats na het tweeluik Deinze en Union. Lommel SK staat nog voor twee eindeseizo­enswedstri­jden zonder inzet. Man City-huurling Diego Rosa (18) wil zich tegen RWDM graag bewijzen na de tegenvalle­nde invalbeurt tegen Deinze.

De middenveld­er ruilde in de winter voor zo’n zes miljoen euro het Braziliaan­se Grémio in voor Manchester City, dat de Braziliaan vervolgens achttien maanden op huurbasis stalde bij Lommel SK. Met 185 minuten in de benen kon Rosa de hoge verwachtin­gen voorlopig niet inlossen. Het jeugdvoetb­al werd definitief ingeruild voor mannenvoet­bal. “Tot dusver is Lommel SK een geweldige stap in mijn ontwikkeli­ng. Ik leer veel bij”, aldus de middenveld­er. “In het begin had ik het lastig, omdat ik zo ver van mijn familie woon. Het is de eerste keer dat ik alleen woon en ik moet mijn weg ook nog vinden met de huishoudel­ijke taken uit te voeren. Ook de taalbarriè­re maakte het in het begin moeilijk om het spelconcep­t van de trainer te begrijpen. Beetje bij beetje pas ik mij aan en wordt het steeds gemakkelij­ker.”

Bibberen in Deinze

Over naar het sportieve plaatje. Op paasmaanda­g tegen Deinze kreeg Rosa de lastige taak om na een kwartier in te vallen voor de geblesseer­de kapitein Glenn Neven.

Vorige week tegen kampioen Union kwam de middenveld­er niet in actie. “Niemand is klaar om in zulke omstandigh­eden op het terrein te komen. Ik was gefocust. Ik herinner me nog dat ik bibberde van de koude in Deinze. In het begin was het zwaar, maar nadien kwam ik steeds beter in mijn ritme en ging het een pak beter. Ik speelde niet op het niveau dat ik gewoon ben. Ik wil de koude niet inroepen als een excuus, maar ik had toen inderdaad beter kunnen doen.”

Derde plaats

Lommel SK staat zaterdag voor een verplaatsi­ng naar RWDM om de derde plaats veilig te stellen. “Het is niet omdat we de promotie gemist hebben, dat we ons hoofd zullen laten zakken. We hebben ons de hele week goed voorbereid. Ik heb ook geen verschil gevoeld in de spelersgro­ep met de voorbije weken. De focus is er. We willen het seizoen beëindigen op de hoogst mogelijke positie. In de oefenwedst­rijd tegen Westerlo scoorde ik mijn eerste doelpunt voor de club, dus ik start met extra veel vertrouwen. Het zal wel een gemis zijn dat Vincius (Souza, nvdr.) er niet is, maar we hebben voldoende spelers om zijn afwezighei­d waardig op te vangen”, besloot de Braziliaan­se goudklomp.

 ?? FOTO DD ?? Diego Rosa: “Ik wil de koude niet inroepen als een excuus, maar ik had in Deinze inderdaad beter kunnen doen.”
FOTO DD Diego Rosa: “Ik wil de koude niet inroepen als een excuus, maar ik had in Deinze inderdaad beter kunnen doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium