Het Belang van Limburg

Geen D’hoore of Kopecky, wel Meertens bij de vrouwen

- Wouter van Biezen

De Amstel Gold Race Ladies Edition steekt zondag opnieuw van wal nadat ze vorig jaar werd geannuleer­d vanwege COVID-19. Het evenement zal opnieuw het startschot geven voor de Ardennenkl­assiekers, waartoe ook de Waalse Pijl op 21 april en Luik-Bastenaken­Luik op 25 april behoren. Zal dit jaar één van de Nederlands­e kleppers zegevieren of volgt de Poolse Niewiadoma, die twee jaar geleden won, zichzelf op?

Favorieten

Naar de Belgen Jolien D’hoore en Lotte Kopecky moeten we zondag niet zoeken. De pistiers zullen dan aan het werk zijn op de internatio­nale pistemeeti­ng in Gent. Lone Meerstens uit Bilzen tekent wel present in het tenue van Lotto Soudal Ladies. Voor de favorieten is het Nederland boven. Ex-winnaars Anna van der Breggen, Chantal Blaak en de winnares van de Ronde van Vlaanderen Annemiek van Vleuten zijn wel van de partij. En wat kan Kasia Niewiadiom­a? Zij schreef de laatste editie van de Gold Race in 2019 op haar erelijst.

Parcours

Hoewel de drie wedstrijde­n weer in de juiste volgorde op de kalender staan, is er voor de Amstel Gold Race Ladies Edition wel een duidelijke parcourswi­jziging. Dit jaar start de 116,3 km lange race niet in Maastricht, zoals in 2019, maar in Valkenburg. De openingsro­nde is met 14,9 km iets korter, gevolgd door zes ronden van een 16,9 km lang circuit met de finish in Berg en Terblijt. Alle zeven ronden omvatten drie grote beklimming­en over de Geulhemmer­berg, Bemelerber­g en Cauberg. Het nieuwe parcours zal naar verwachtin­g zorgen voor een dramatisch spektakel van de wedstrijd voor fans die de live-uitzending thuis volgen.

 ?? FOTO BELGA ?? De Poolse Niewiadoma won in 2019 en mocht op het podium met Mathieu van der Poel, winnaar bij de mannen.
FOTO BELGA De Poolse Niewiadoma won in 2019 en mocht op het podium met Mathieu van der Poel, winnaar bij de mannen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium