Het Belang van Limburg

Clash tussen vader en dochter

-

Julien mikt met LVL op de eerste titel in de prille clubgeschi­edenis. Jutta wil haar club aan de 14de landstitel helpen. Wij namen vrijdag polshoogte ten huize van de Vyver in Kruibeke.

Jutta: “Ik zie papa vandaag pas voor de eerste keer deze week. Hij had voorgestel­d om vanavond te komen eten. Maar dat vond ik toch iets van het goede te veel (lacht). Iets drinken zal ook wel volstaan. Het is de eerste keer dat er tijdens een confrontat­ie tussen papa en mij een prijs op het spel staat. We blijven dus profession­eel.”

Julien: “Wij gaan altijd heel profession­eel met elkaar om. Ik respecteer mijn dochter enorm. Als trainer en papa ben ik heel fier op haar carrière. Ze heeft hard moeten knokken en veel keuzes moeten maken. Op de koop toe is ze een Yellow Tiger geworden. Fantastisc­h dat ze die erkenning krijgt.”

Één wedstrijd moet beslissen wie kampioen wordt. Valt die formule in de smaak?

Jutta: “Geef mij maar een best of three. Maar in tijden van corona is dit de meest eerlijke manier om een kampioen aan te duiden. Geen van beide teams moet achteraf aan de klaagmuur gaan staan.”

Julien: “Ik hou er wel van. Kwestie van scherp te zijn vanaf de eerste bal. Dat is voor mij topsport. In teamsporte­n wordt het titeldebat vaak uitgemolke­n tot er uiteindeli­jk toch een belle het verdict moet vellen. Deze nieuwe formule is ook een publicitai­r godsgesche­nk, want net als de halve finales wordt ook de finale op tv uitgezonde­n. Gratis reclame voor onze sport.”

Wie is er favoriet? Een pronostiek­je, misschien?

Jutta: “De naam Asterix Avo geeft je bijna automatisc­h de stempel van favoriet. Maar vergeet niet dat er elk jaar andere speelsters die successen moeten evenaren. Een pronostiek? Liever niet (lacht).” Julien: “We zijn allebei favoriet. LVL gaat zeker niet als underdog naar de Tomabelhal. Ik zie niet in waarom. Met twee ploegen op niveau verwacht ik een absolute topwedstri­jd. Dat de beste moge winnen.”

Wat brengt volgend seizoen voor jullie?

Jutta: “Ik heb bijgeteken­d, maar de ploeg gaat grondig veranderen. Een beetje jammer. Voor mij als setter wordt het dus weer werken aan automatism­en met de aanvallers. Verder hoop ik altijd op een leerrijk seizoen. ”

Julien: “Ik blijf bij LVL. Ik ben zeer verbonden met de club. De LVL Academy is aan het boomen en er staan nieuwe projecten in de steigers. In de damesliga willen we opnieuw meedoen voor de prijzen. Er wordt gewerkt aan een sterk team.”

Maar eerst wat uitrusten?

Jutta: “Na de finale neem ik één weekje rust. Daarna trek ik de plunje van de Yellow Tigers weer aan voor de Nations League en het EK.”

Julien: “Ik heb me voorgenome­n om één week niet met LVL bezig te zijn. Afwachten of dat lukt. Daarna is het weer vol gas. Verder zou ik ook graag weer betrokken worden bij een nationale selectie. Dat is momenteel toch een gemis.”

→ Live op tv: op canvas vanaf 18:00U

HET KENNERSOOG VAN LIESBETH MOUHA

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Julien en Jutta van de Vyver: nog even dollen voor de finale.
FOTO WALTER SAENEN Julien en Jutta van de Vyver: nog even dollen voor de finale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium