Het Belang van Limburg

“Janssens en Van Avermaet uit de match houden”

-

Liesbeth Mouha (38) is hét clubicoon van Datovoc Tongeren. Het seizoen voor de fusie met As sloot ze er haar carrière af. De Tongerse, die ook voor Kieldrecht speelde, ziet mogelijkhe­den voor LVL.

De halve finale tegen Gent werd live uitgezonde­n op Sporza. Voor de eerste maal dit seizoen kon Mouha enkele van haar voormalige ploegmaats dus eens aan het werk zien. “Ik ben nog steeds onder de indruk”, aldus Mouha. “Ik heb met open mond zitten kijken naar de prestatie van de Limburgse Ladies. Fenomenaal! Vooral de maturiteit viel me op. Ze kregen amper reeksen tegen. Elk foutje werd meteen rechtgezet, op heel autoritair­e wijze. Setter Krenicky sprong echt in het oog. Ik wist niet wat ik zag, wat een verschil met het meisje waarmee ik twee jaar geleden nog op het veld stond. Zij heeft een winnaarsme­ntaliteit gekregen. Ook fysiek lijken ze mij allemaal heel scherp te staan. Het is duidelijk dat Julien van de Vyver heel goed werk aan het verrichten is.”

Setter laten lopen

Mouha geeft LVL een meer dan behoorlijk­e kans op de titel. “Als LVL speelt zoals tegen Gent wordt het op zijn minst een dubbeltje op zijn kant. Na zo’n prestatie mogen ze echt met vertrouwen naar die wedstrijd toeleven. Ja, ze kunnen zeker kampioen worden. De opdracht is duidelijk: middenspee­lsters Janssens en zeker Van Avermaet uit de wedstrijd houden. Vooral Van Avermaet zit altijd erg hoog in haar fly-aanvallen. Veel opslagdruk produceren en hun setter zo veel mogelijk laten lopen is dus de boodschap”, aldus Mouha.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium