Het Belang van Limburg

Jaar na eerste actie opnieuw hulde aan zorgperson­eel

- Mark Dreesen

HULDE MAASEIK/DILSEN-STOKKEM/ BREE De politie van de zone Maasland en de brandweer van Oost-Limburg brachten vrijdag hulde aan het zorgperson­eel van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik (ZMK). “Wie had een jaar geleden durven denken dat deze pandemie zo lang zou aanslepen”, sprak korpschef Ronin Cox van de Politie Maasland.

“Precies een jaar geleden stonden we ook op de parking van het ziekenhuis Maas en Kempen Maaseik om de helden van de zorg en alle sterkhoude­rs in cruciale sectoren een hart onder de riem te steken”, zei korpschef Cox. “Vandaag doen we dat weer. En met de versoepeli­ngen die er nu zitten aan te komen denk ik dat we er nog niet vanaf zijn.”

Ook burgemeest­er Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem richtte zich opnieuw tot het zorgperson­eel van ZMK. “Al 13 maanden lang leven we in uiterst moeilijke omstandigh­eden. Maar nog veel belangrijk­er en misschien het meest ingrijpend­e van allemaal, is dat jullie, het zorgperson­eel, onze coronaheld­en, nog altijd onder enorme druk staan. We staan hier voor jullie die onze samenlevin­g staande houden. De uitdaging voor jullie is zeer groot en zowel psychisch als fysiek erg belastend. Iedereen heeft wellicht nood aan rust terwijl vakantie nog niet onmiddelli­jk in zicht is.”

Politie en brandweer

Sofie Vandeweerd richtte zich ook tot de brandweer en de politieage­nten. “Ook jullie hebben vaak een moeilijke en ondankbare job in deze uitzonderl­ijke tijden. Ook jullie zijn cruciaal in deze crisis en doen er alles aan om die rol zo goed mogelijk te blijven vervullen. Dat waarderen we enorm. Ik hoop dat er door de maatregele­n en de vaccinatie­strategie, licht is aan het einde van de tunnel.” Patrick Boonen van de Politie Maasland kondigde daarna een minuut stilte aan. Na dit geruisloos moment klonken de sirenes van de brandweer en applaus.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Het zorgperson­eel van Ziekenhuis Maas en Kempen Maaseik/Bree aanhoorde de woorden van lof.
FOTO MARK DREESEN Het zorgperson­eel van Ziekenhuis Maas en Kempen Maaseik/Bree aanhoorde de woorden van lof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium