Het Belang van Limburg

Koolmijnla­an van Beverlo naar Beringen gaat zes maanden dicht

-

WERKZAAMHE­DEN BERINGEN

De werken aan de rotonde tussen de Koolmijnla­an en de Beverloses­teenweg (N72) in Beringen komen in hun eindfase. Om de aanleg van de rotonde en de bijkomende riolerings­werken af te ronden, geldt vanaf woensdag 21 april in de werfzone eenrichtin­gsverkeer.

De nutsmaatsc­happijen zijn al sinds oktober vorig jaar bezig met de aanpassing­en van de bermen. Volgende week starten de werken aan de rotonde zelf. Aan de kant van de Beverloses­teenweg wordt gedurende drie maanden gewerkt aan de eerste helft van de rotonde.

Door eerst de zijde aan de Beverloses­teenweg aan te pakken, zal die zijtak opnieuw kunnen openen wanneer de werken van De Vlaamse Waterweg aan de brug van Tervant aanvatten na de zomer.

Vervolgens komt de andere kant van de rotonde aan de beurt. Per helft nemen de werken drie maanden in beslag. Gedurende al die tijd geldt hier eenrichtin­gsverkeer voor de automobili­sten komende vanuit Beringen-Mijn. De Leysestraa­t blijft tot het einde van de werken afgesloten ter hoogte van de werfzone. Fietsers kunnen afstappen om met de fiets aan de hand langs de werken te wandelen. Er kan ook een fietsomlei­ding rond de werfzone gevolgd worden.

Het kruispunt is een drukke schakel voor het verkeer tussen Beverlo en Beringen-centrum en Tervant. De rotonde moet het kruispunt overzichte­lijker maken. Tot nu toe werd het verkeer hier met verkeersli­chten geregeld. De nieuwe situatie moet de veiligheid en de doorstromi­ng verbeteren. De verkeersdr­ukte in de buurt is met de komst van de nieuwe vestiging van Aldi alleen maar toegenomen. Met de aanleg van de nieuwe riolering zorgt Fluvius voor moderne riolen in de omgeving. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zullen de werken tot in het najaar duren.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Een rotonde moet het kruispunt overzichte­lijker maken. Tot nu toe werd het verkeer hier met verkeersli­chten geregeld.
FOTO ZAHRA BOUFKER Een rotonde moet het kruispunt overzichte­lijker maken. Tot nu toe werd het verkeer hier met verkeersli­chten geregeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium