Het Belang van Limburg

Provincie weigert omgevingsv­ergunning voor verkavelin­g in Lindelhoev­en

- Geert Van Baelen

RUIMTELIJK­E ORDENING PELT De provincie heeft de omgevingsv­ergunning geweigerd voor de geplande verkavelin­g voor 37 woningen in LindelHoev­en. Buurtbewon­ers waren in beroep gegaan tegen de beslissing van de gemeente Pelt.

Een Brugse bouwpromot­or kreeg vorig jaar groen licht om een gebied van ruim 3 hectare langs de Lindelseba­an te ontwikkele­n, maar dat stootte op heel wat tegenstand in de buurt. De locatie ligt er nu bij als een groot weiland omgeven door de Weyerstraa­t en de Hobosstraa­t, en staat in het gewestplan ingekleurd als bouwzone. Eind vorig jaar was er zelfs burenprote­st met spandoeken en een actiegroep ging in beroep bij de provincie. “Namens 54 buren die mee onderteken­den, is er beroep aangeteken­d bij het provincieb­estuur”, luidde het toen. Volgens de actiegroep stroken de plannen niet met een goede ruimtelijk­e ordening en wordt er gevreesd voor nefaste invloed op de verkeerssi­tuatie en waterhuish­ouding. De deputatie startte een onderzoek en op 1 april werd beslist om de omgevingsv­ergunning te weigeren. “De oorspronke­lijke aanvraag had een project-MERscreeni­ng moeten bevatten, die is pas later bijgevoegd. Een andere opmerking is dat de invulling van een drietal loten met meerdere wooneenhed­en niet strookt met het concept met grondgebon­den Moors. De bouwpromot­or kan eengezinsw­oningen. Daarom is nog in beroep gaan bij de Raad

vanwwvwo.oinr Vmeregmuno­nriniagsmb­e.tbweisting­en, een duidelijke­re opsplitsin­g al de kavels nodig. De verkavelin­gs- is het gezien de opmerkinge­n voorschrif­ten moeten aangepast plausibel dat een nieuwe aanvraag worden”, zei gedeputeer­de Inge wordt ingediend bij de gemeente.

 ?? GVB
FOTO ?? Eind vorig jaar voerde een actiegroep nog protest tegen de komst van de verkavelin­g.
GVB FOTO Eind vorig jaar voerde een actiegroep nog protest tegen de komst van de verkavelin­g.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium