Het Belang van Limburg

‘Kakmadam’ Natali Broods speelt met Tongeren

- Christof Rutten

THEATER TONGEREN Je kan niet zeggen dat theatergez­elschappen niet creatief omgaan met corona. De Koe laat Natali Broods als kakmadam in dialoog gaan met een stad, in dit geval Tongeren.

In The Courage To Be Disliked speelt Natali Broods een stinkend rijke vrouw die elke dag haar marmeren trap afdaalt, vervolgens door de stad stapt en daar gadeslaat wat de minder fortuinlij­ke omstaander­s om haar heen doen. Wat ze heeft gezien, vertelt ze voor de camera. Live. Voordat u ‘oh nee, alweer een livestream’ gaapt: dit is toch anders. Broods speelt wel degelijk elke

daarna keer live vanuit het hoofdkwart­ier van De Koe en tegelijker­tijd worden er opgenomen beelden rechtstree­ks door gemonteerd. Beelden van een stad. Omdat deze voorstelli­ng zaterdag wordt aangeboden door de Velinx, gaat het nu om Tongeren. En dus wandelde Broods twee dagen voor de opvoering in haar theaterout­fit door de eerste stad van het land. Ze doet dat elke keer opnieuw per locatie. De Koe wilde de voorstelli­ng dus zo ‘klassiek’ mogelijk aanpakken. Niet alleen door effectief naar elke stad te gaan zoals bij een reguliere tournee (en bij ziekte effectief een week uit te stellen, zoals nu gebeurd is), maar ook door een beperkt aantal tickets aan te bieden zoals bij een normale voorstelli­ng. Vol is vol dus. → ‘The courage to be disliked’, De Koe, 17 april, 20.30 uur, De Velinx Tongeren (www.dekoe.be)

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Natali in Tongeren.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Natali in Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium