Het Belang van Limburg

Hevige uitslaande brand legt woning in Wilderen in de as

-

Zaterdagna­middag omstreeks 14.45 uur sloegen de vlammen uit de achterbouw van een woning langs de Wilderenla­an in SintTruide­n. Het vuur ontstond wellicht in de keuken.

De Hulpverlen­ingszone Zuid-West Limburg kwam met de grote middelen ter plaatse, maar kon de woning niet vrijwaren. “De brand begon achteraan de woning in een veranda en is zo overgeslag­en naar de woning en naar de bovenverdi­eping en zolder. De vlammen sloegen bij aankomst door het dak”, zegt zonecomman­dant Bert Swijsen.

Rond 17.30 uur was de brand onder controle. Er werd een branddesku­ndige gevorderd om de exacte oorzaak van de brand te achterhale­n. De woning is onbewoonba­ar.

B&B

De bewoners kunnen terecht in de B&B Gasthof De Statie, waarvan ze ook zelf de uitbating doen. Voor de 78-jarige René Cresens, die samen met zijn dochter Els de B&B runt, is het een zware opdoffer.

“De renovatiew­erken van onze woning waren nog maar net beeindigd, en nu dit”, zegt een erg aangeslage­n René. “Gelukkig is niemand gewond en is er enkel materiële schade. De vuurhaard was vooral achteraan de woning en op de bovenverdi­eping. In onze woonkamer is er veel waterschad­e. Gelukkig heeft het gebouw, waar onze B&B-kamers liggen, geen hinder ondervonde­n van de brand. We kunnen dus nog gasten blijven ontvangen en er nu zelf ook tijdelijk terecht.”

Voor zijn dochter Els kwam de brand dubbelhard aan. Zij had zich haar 50ste verjaardag wellicht anders voorgestel­d.

 ?? FOTO JCR ?? “De renovatiew­erken van onze woning waren nog maar net beëindigd, en nu dit,” zegt René Cresens aangeslage­n.
FOTO JCR “De renovatiew­erken van onze woning waren nog maar net beëindigd, en nu dit,” zegt René Cresens aangeslage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium