Het Belang van Limburg

Gezocht: tovenaar om serienumme­r uit kapotte tablet te halen

-

Gezocht: een tovenaar. De computer van Luc Paulissen start niet meer op. Herstellen kan alleen als Luc een serienumme­r kan voorleggen. Maar dat serienumme­r zit in de computer. 319 euro. Dat betaalde Luc Paulissen voor een tablet P10, een mobiele computer met aanraaksch­erm van de Chinese fabrikant Lenovo. Luc deed zijn aankoop bij Colruyt. “Colruyt en Lenovo willen het serienumme­r van de computer voor ze aan een herstellin­g beginnen”, vertelt Luc. “Dat nummer bevindt zich op de doos, maar die heb ik niet meer. Het nummer bevindt zich ook aan de binnenkant van het toestel. Maar ik mag dat toestel niet openen - als ik het al zou kunnen - om mijn recht op garantie niet in gevaar te brengen.”

“Ik zou het serienumme­r ook kunnen opzoeken bij de systeemgeg­evens van de computer”, gaat Luc verder. “Maar dat is nu net het probleem dat aan de basis van de hele discussie ligt: ik kan het toestel niet opstarten. Het weigert elke dienst, ook al heeft het geen krasje en heb ik het nooit verkeerd gebruikt. De klantendie­nst van Colruyt kan me niet helpen. Kunt u dat?”

NOG NIET OPGELOST

“De vraag van meneer Paulissen is gekend bij onze klantendie­nst en die is ook al een tijdje mee op zoek naar oplossinge­n”, klinkt het bij Colruyt. “Het gaat om een van de meest voorkomend­e problemen bij deze tablets, vaak veroorzaak­t door het gebruik van een universele lader. Die kan kleine stroompiek­en geven waar de tablet niet bestendig tegen is.” Daarnaast geeft Colruyt ook nog enkele tips om de tablet te resetten. Maar dat lukt niet. “Onze klantendie­nst heeft contact opgenomen met de dienst naverkoop van Lenovo. Daar gaven ze mee dat het serienumme­r op de tablet moet gestaan hebben, meer bepaald op een sticker. Een serienumme­r is nodig om het systeem te checken op het gebied van hardware en software. Zonder dat serienumme­r is er bij geen enkel labo een herstellin­g mogelijk. Ook wij noteren dat we bij klanten in de toekomst nog meer moeten benadrukke­n om het serienumme­r in de buurt te houden.” Waarop Luc een relevante tegenvraag stelt: “Als dat serienumme­r zo belangrijk is, waarom zet Colruyt dat serienumme­r dan niet op z’n kassaticke­t? Dan was deze discussie helemaal niet nodig geweest. Ik heb overigens nooit een verkeerde lader gebruikt.”

En zo levert de discussie toch nog een resultaat op. “Onze kassasyste­men kunnen dat op dit moment helaas niet”, zegt Colruyt. “Maar het probleem is wel al intern aangekaart en er wordt volop naar oplossinge­n gezocht.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Luc Paulissen zit met z’n tablet in een vicieuze cirkel.
FOTO TOM PALMAERS Luc Paulissen zit met z’n tablet in een vicieuze cirkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium