Het Belang van Limburg

Antwerp houdt Monaco in toom

-

Antwerp

speelde in haar galawedstr­ijd tegen Monaco 0-0 gelijk. *** speelde dit weekend twee oefenmatch­en. Zaterdag won de typeploeg met 2-1 van het Griekse Volos dankzij goals van Schoofs en Cuypers. Gisteren gaf Vrancken de kans aan andere jongens en werd met 1-3 verloren van Westerlo. Van Hoorenbeec­k scoorde voor Mechelen, Vaesen (2x) en Van Eenoo troffen raak voor Westerlo. *** trakteerde zijn fans op een galawedstr­ijd tegen de Franse kampioen Lille. Chevalier bracht Kortrijk op voorsprong, maar in de slotfase maakte Rijsel nog gelijk vanop de stip. ***

sloot zijn voorbereid­ing af op het veld van de Franse tweedeklas­ser Amiens. Een

Kortrijk

Union

KV Mechelen

sterke Vanzeir (2x), Lynen en Undav tekenden voor de goals en 3-4winst. *** sloot zijn voorbereid­ing af op bezoek bij Fortuna Düsseldorf. De match begon een kwartier later, omdat zowel de ref als OHL in de file stonden. De Duitsers wonnen met 3-0. ***

speelde in zijn galamatch 0-0-gelijk tegen het Nederlands­e FC Utrecht. *** zocht het dichter bij huis. Tegen bleef het steken op 0-0.

Waregem

OH Leuven

KV Oostende

Moeskroen

BOORSEM - PATRO 0-8

Zulte

Patro overdonder­de de provincial­er vóór rust met goals van nieuwkomer Arne Naudts (3x), Terwingen (ex-Boorsem), Bounou en testers Nidal Hammaoui en Moreno Broggio (penalty): 0-7. Na de pauze dikte Brouwers aan tot 0-8.

BOORSEM: Kortleven, Bosch, Witters, Farroni, Valée, Cosemans, Ramaekers, Salhane, Waber, Panis, Hauben. Tweede helft invalbeurt: Fagard. PATRO: Anthonisse­n, Broggio, Vandergeet­en, Corstjens, Dijkhuizen, Olaerts, Terwingen, Massengo, Bounou, Naudts, Hammaoui. Tweede helft invalbeurt­en: Arenaté, Boonen, Renson, Brouwers, Leferink, Gueroui, Kokkinis, Yamamoto, Okoh, Krakowinsk­i, Prazynski. DOELPUNTEN: eerste helft Terwingen 0-1, Bounou 0-2, Hammaoui 0-3, Naudts 0-4, 0-5 en 0-6, Broggio (strafschop) 0-7; tweede helft Brouwers 0-8. (jmi)

TONGEREN - KELMIS 2-1

Tongeren voetbalde tegen de Waalse eersteprov­incialer - met ex-SK-spelers Hossay (39), Di Gregorio (41) en Legenvre (22) - een ondermaats­e partij. Dingenen, die eerst nog een penalty miste, zorgde in het slotkwarti­er voor de zege.

TONGEREN: Vandecaets­beek, Quintiens, Balongo, Geurts, Tanriver, Weckx, Dingenen, Otero-Perez, Camara, Baik, Mibenge. Kwamen in tweede helft: Dupain, Vanderhove­n, Verjans, Schenk. DOELPUNTEN: 29’ 0-1, 42’ Baik 1-1, 75’ Dingenen 2-1. SCHEIDSREC­HTER: Le Pera. (matr)