Het Belang van Limburg

De inhaalrace richting wereldtite­l is ingezet. Meesterwer­kje van Geerts

-

Ukent het verhaal intussen wel. Knieblessu­re opgelopen één week voor de WK-start. Tegen het advies van de dokter toch naar Rusland afreizen. Drie GP’s op rij afwerken. Met pijn en om de schade te beperken. Maar tegelijker­tijd de knie ook laten herstellen. Voor de GP in Oss stond Geerts dan ook pas negende in het wereldkamp­ioenschap, op 46 punten van (toen nog) WK-leider Guadagnini. “Er is geen reden tot paniek. Het seizoen is nog lang, alles blijft mogelijk”, suste Geerts steeds.

Topdag

En kijk, de Kempenaar kreeg gelijk. In Maggiora, twee weken geleden, waren er al de eerste positieve signalen (derde plaats). Zondag in Oss schakelde hij nog een versnellin­g hoger. Dubbele reekszege. Vijftig punten! De zevende GP-zege in zijn carrière. Zijn achterstan­d op de WK-leider - ploegmaat Maxime Renaux nu - in één klap tot 24 gereduceer­d. “Dat noemen ze een topdag”, glunderde Geerts. “De eerste reeks was echt genieten. Goede start, snel aan de leiding, kloof slaan en dan controlere­n. Winnen zonder veel energie te verbruiken. Heerlijk.” De tweede reeks was een ander paar mouwen. Geerts pakte wel de kopstart, maar voelde de hele reeks lang thuisrijde­r Kay de Wolf in zijn nek hijgen. “Die bleef maar pushen. In het begin is hij me zelfs even voorbij gegaan, maar ik kon hem meteen counteren. Het was zwoegen geblazen tot het einde. Na zo’n pittige strijd winnen, maakt het des te mooier.”

Pizza

De ontlading was dan ook groot. Iets wat je zelden ziet bij ijskonijn Geerts. “Dat heeft alles te maken met die moeilijke seizoensta­rt. Ik kom van ver hé.”

Na Rusland stond Geerts twaalfde in het WK, intussen is de rijder van het Genkse Kemea Yamaha al opgeschove­n naar de zesde plek, op 24 punten van Renaux. De inhaalrace is dus begonnen. “Een mooi stap vooruit, maar ook niet meer dan dat. Er wacht me nog een pak werk. Ik denk nog niet aan die wereldtite­l. Eerst zo veel mogelijk podiumplaa­tsen pakken, liefst de eerste plek natuurlijk (lacht). Dan komt de rest vanzelf.”

Slotvraagj­e: hoe ga je deze zege vieren? “Zoals steeds, door eens goed op restaurant te gaan. Niks speciaal, hoor. Ik denk dat het vanavond een Italiaan wordt. Een lekkere pizza kan er altijd wel in.”

GP-EINDSTAND: 1. Geerts (1+1) 50, 2. Beaton (2+3) 42, 3. De Wolf (5+2) 38. WK-stand: 1. Renaux 141, 2. Guadagnini 136, 3. Fernandez 133,... 6. Geerts 17.

 ?? FOTO @CDSIMAGES ?? Jago Geerts pakte in Oss zijn eerste GP-zege van 2021.
FOTO @CDSIMAGES Jago Geerts pakte in Oss zijn eerste GP-zege van 2021.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium