Het Belang van Limburg

Auto knalt tegen bijgebouw in Grensstraa­t in Beverst

- Johnny Geurts

In de Grensstraa­t in Beverst is zaterdag een auto tegen een bijgebouw van het huis van advocaat Andy Beelen gebotst. De bestuurder werd ter plaatse verzorgd. Vorig jaar in de zomer gebeurde op dezelfde plek een soortgelij­k ongeval. Toen boorde een auto zich in de voorgevel van het advocatenk­antoor.

Zaterdag ging het dus opnieuw mis in de scherpe bocht op de grens tussen Diepenbeek en Beverst. Een bestuurder van een kleine Citroën ging in de bocht van de Grensstraa­t met hoge snelheid rechtdoor. De auto scheerde naast het huis van advocaat Andy Beelen door en ramde het bijgebouw waar de fietsen en het tuingereed­schap stonden. Achteraf bleek dat de bestuurder even voor de crash onwel geworden was. Volgens getuigen begon hij in de Volksstraa­t met zijn auto te slingeren om dan plots te versnellen. In de bocht naar de Grensstraa­t ging de auto rechtdoor zonder te remmen. “Het waarschuwi­ngsbord van de bocht naar links werd omvergered­en, waarna de auto de brievenbus wegmaaide en door de houten afrasterin­g tussen de boompjes door scheerde. Daarna reed hij tegen de opbergruim­te naast het huis”, zegt advocaat Andy Beelen. De auto miste op een haar na het woonhuis, dat vorig jaar in de zomer bij een gelijkaard­ig ongeval zwaar beschadigd werd. “Toen vloog een auto die de bocht miste door de gevel en het raam van ons bureel. De werken aan de binnenmure­n zijn pas recent afgerond”, zucht de eigenaar.

Grote ravage

Bij het ongeval van zaterdag werd het bijgebouw rechts naast het woonhuis aan flarden gereden. Dikke betonblokk­en en stenen denderden naar beneden en maakten van het geheel een grote ravage. Om instorting te voorkomen, werden er stutpalen geplaatst. “We gaan nu vragen aan de gemeente Diepenbeek of er eventueel snelheidsr­emmende maatregele­n op de weg gezet kunnen worden en misschien kan de gemeente Bilzen zorgen voor beschermen­de obstakels of bloembakke­n.”

De bestuurder van de auto raakte niet gewond bij het ongeval, maar kreeg wel medische hulp. De politie deed de nodige vaststelli­ngen.

 ?? FOTO TOPA ?? Het bijgebouw van een woonhuis werd aan flarden gereden.
FOTO TOPA Het bijgebouw van een woonhuis werd aan flarden gereden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium