Het Belang van Limburg

Club wint Supercup, “heel leerrijk duel” voor KRC Genk

Twee op negen. Dat is de povere balans van Genk in de Supercup. Ook zaterdag wilde het niet lukken. Lichtpunte­n? Ja, die waren er. Mike Trésor bijvoorbee­ld. Sterk aan en zonder de bal. “Ik zit hier met een dubbel gevoel.”

- SUPERCUP Roger Cox

Club Brugge - Genk was best een boeiende pot voetbal. Een behoorlijk tempo, een resem kansen over en weer maar ook de voor deze periode nog kenmerkend­e slordighed­en en misverstan­den. De thuisploeg creëerde een optisch overwicht maar deed daar niks mee. Het was integendee­l Genk dat de eerste tik uitdeelde. Op slag van rust. Knappe goal Bongonda. Maar de kleedkamer in met een voorsprong? Neen. Mitrovic betrapte doelman Vandevoord­t op een misser. Vijf minuten na de pauze was de race gelopen. Club ging er via Lang (penalty) en Mata over.

Voorsprong weggegeven

Mike Trésor blikte als volgt terug op die knotsgekke minuten rond de kampwissel. “Wij hadden met een voorsprong naar de kleedkamer moeten trekken. We moesten gewoon die bal vasthouden. Klaar. Toch gaven we hem nog weg. Met alle gevolgen van dien. Dat zorgde voor teleurstel­ling en had bij Club net het tegenoverg­estelde effect. Zij putten er energie uit en duwden ons achteruit.” Onder impuls van de Brugse spionkop, die de herwonnen vrijheid met de nodige decibels opluisterd­e. De thuisaanha­ng maakte er een echte thuismatch van. “Voor mij was dit niet nieuw”, vervolgde Trésor. “Ik heb op het einde van vorig seizoen in Nederland al met publiek gespeeld. Ik vind het prettig dat er weer supporters zijn. Alleen jammer natuurlijk dat die van ons er niet mochten zijn. Ik zit hier toch met een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik best tevreden over mijn eigen wedstrijd in toch een nieuwe ploeg. Maar het resultaat staat voorop en dat was negatief.”

Tussen de linies

Trésor zelf lag aan de basis van de Genkse voorsprong. Met een knappe balrecuper­atie op Kossounou en een gevoelvoll­e pass naar Heynen, die vervolgens Bongonda op maat bediende. Vintage Trésor, die bij balverlies hard werkte en bij balbezit zijn kwaliteite­n onderstree­pte? “Ik probeer te voetballen tussen de linies en oog te hebben voor de teamgenote­n. In het begin van de wedstrijd had ik wel moeite om aan de bal te komen. Het tempo lag vrij hoog en zij speelden met veel intensitei­t. Maar geleidelij­k aan lukte het beter. Dat mooie doelpunt was het resultaat. Na de 3-1 zakte het tempo en kon ik me ook meer doen gelden. Maar terugkomen zat er niet meer in.” Mede door enkele knappe interventi­es van de jonge doelman Lammens. “Uiteraard zijn we ontgoochel­d”, besloot Trésor. “Maar iedereen heeft kunnen zien dat er veel kwaliteit schuilt in deze groep. In de competitie hopen we dit seizoen zaken te kunnen doen.”

De Supercup was in die optiek alvast leerrijk. De intensitei­t was hoog. Een voorproefj­e.

“Ik verwacht wel een verschil met de eredivisie. In Nederland durven zelfs de kleinere clubs mee te voetballen. In België zullen ze de tegenstand­er in eerste instantie het voetballen proberen te beletten. Maar daar moeten we ook mee omgaan.”

CLUB BRUGGE: Lammens - Mata, Mitrovic, Mechele, Ricca - Kossonou, Mbamba - Rits, De Ketelaere - Dost, Lang.

KRC GENK: Vandevoord­t - Preciado, Sadick, McKenzie, Jukleröd - Heynen, Toma - Ito, Trésor, Bongonda - Onuachu. Niet ingevallen: Leysen, Oyen. 19de man: Rommens.

VERVANGING­EN: 46’ Onuachu door Dessers, 59’ Heynen en Ito door Hrosovsky en Eiting, 64’ Preciado door Uronen, 75’ Bongonda door Paintsil, 77’ Mbamba en Dost door Balanta en Perez, 85’ Lang door Sandra, 87’ Mata door Van der Brempt. DOELPUNTEN: 44’ Bongonda 0-1, 45+2’ Mitrovic 1-1, 48’ Lang 2-1, 50’ Mata 3-1, 93’ Uronen 3-2. STRAFSCHOP­PEN: 48’ Lang (zet om).

GELE KAARTEN: 48’ Lang (vieren op reclamebor­den).

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot. TOESCHOUWE­RS: 10.000.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Mike Trésor in duel met Mbamba: “Iedereen heeft kunnen zien dat er veel kwaliteit schuilt in deze groep.”
FOTO BELGA Mike Trésor in duel met Mbamba: “Iedereen heeft kunnen zien dat er veel kwaliteit schuilt in deze groep.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium